1. Acasa
  2.  » 
  3. Cosmetică naturistă
  4.  » 
  5. Îngrijirea pielii
  6.  » Uleiul de squalan – un hidratant mai bun pentru piele decât acidul hialuronic?

Uleiul de squalan – un hidratant mai bun pentru piele decât acidul hialuronic?

Corpul tău are un sistem încorporat pentru hidratarea pielii, dar această funcție se reduce pe măsură ce îmbătrânești. Acesta este motivul pentru care mulți oameni apelează la creme hidratante externe. 

Iar când vine vorba de ingrediente puternice pentru îngrijirea pielii, există o mulțime din care să alegi, și anume alfa-hidroxiacizii (AHA), retinolul, acidul hialuronic și niacinamida, produse specifice ce îmbunătățesc textura pielii, o tonifiează și cresc hidratarea. Și totuși, în lumea vastă a produselor de îngrijire a pielii, squalanul este considerat printre cele mai interesante și eficiente ingrediente pentru:

  • Pielea uscată sau cu tendințe de descuamare asupra căreia squalanul are beneficii extraordinare. Dacă îți dorești  o piele sănătoasă este important să o hidratezi.
  • Acnee sau o piele uleioasă. În ciuda faptului că este un ulei, squalanul este ușor și noncomedogen, ceea ce înseamnă că nu îți va înfunda porii. 
  • Eeczeme. Squalanul are proprietăți antiinflamatorii, astfel încât poate calma o varietate de probleme inflamatorii ale pielii, inclusiv eczemele, psoriazis, dermatita sau acneea rozacee.

Ce este uleiul de squalan?

Deși adesea etichetat ca ulei, squalanul are mai multe diferențe și beneficii unice în comparație cu multe uleiuri tradiționale de plante și minerale. Și, fiind de origine naturală, vine ca o alternativă mult mai sănătoasă pentru cei care doresc să evite petrochimicele. 

Din punct de vedere chimic, squalanul este o hidrocarbură prietenoasă cu pielea, la fel ca uleiul mineral, sursele de obținere fiind uleiul de măsline, tărâțele de grâu, tărâțele de orez și amarant. Dar, ceea ce îl face unic este că acest ulei este o formă modificată de squalen, una dintre componentele cheie din sebumul nostru. Astfel, uleiul de squalan nu doar că este un emolient ce previne pierderea umidității, ci un ingredient pe care pielea îl recunoaște instantaneu și știe cum să-l folosească. 

Uleiul de squalan mai bun decât acidul hialuronic?

Adesea comparat cu acidul hialuronic, deoarece este biomimetic și are rol important în promovarea hidratării pielii, squalanul are multe beneficii pe care acidul hialuronic nu le are, precum proprietățile sale antioxidante, rolul său protector sau, pur și simplu, senzorialitatea.

Iată ce spun cercetările de laborator:

  1. Tocmai pentru că imită uleiurile naturale ale pielii, este un excelent emolient. Previne pierderea de umiditate și redă suplețea pielii tale. 
  2. Este solubil în ulei și acționează împreună cu alți antioxidanți din pielea ta, pentru a neutraliza moleculele de oxigen dăunătoare generate atunci când te expui la lumina UV și are proprietăți antitumorale, protejând pielea de agenții cancerigeni.
  3. Beneficiul antioxidant al squalanului ajută la protejarea împotriva peroxidării lipidelor care poate deteriora porii. Proces care joacă un rol în acnee, deoarece poate modifica compoziția uleiului pielii, astfel încât să devină inflamatoare.
  4. Fiind recunoscut și acceptat de piele ca ceva natural, squalane îți va lubrifia pielea, astfel încât să se simtă confortabil, fără a să simți grasă. În plus, lucrează pentru a repara în mod vizibil bariera vitală a pielii. 
  5. Relația strânsă a squalanului cu squalenul propriu-zis al pielii face puțin probabilă  declanșarea unei reacții alergice, fiind potrivit tuturor tipurilor de piele.

Nu strică niciodată să ai o altă vedetă în echipa ta de îngrijire a pielii

Squalanul apare în multe formule de îngrijire a pielii în care este potențat de ingrediente prietenoase cu pielea ta, pentru a preveni pierderea de apă și a o face netedă și moale. 

Pentru cele mai bune rezultate, îl găsești alături de 

  • acid hialuronic și peptide, acolo unde se cere nu doar hidratare, ci și fermitate;
  • retinol, deoarece această combinație hrănește pielea, iar squalanul ajută la menținerea stabilă a retinolului în prezența oxigenului. 
  • vitamina C, în formulele cu efect de luminozitate, oferind atât antioxidanți solubili în apă, cât și în ulei. 
  • alți emolienți dovediți, cum sunt untul de shea și uleiul de jojoba, pentru a reda suplețea pielii foarte uscate și aspre. 

Eu îți recomand produsele de îngrijire a pielii de la VivaNatura. Ca toate Formulele Leonard Radutz, sunt produse naturale şi de origine naturală în proporție de 98%, fără parabeni și procesate la rece pentru a beneficia la maxim de calitățile fiecărui compus bioactiv.

Dacă ai întrebări cu privire la cel mai potrivit produs pentru tine apelează la specialiștii de pe pagina Academiei Vivanatura, https://academiavivanatura.ro/ și poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site.

Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/     

Mai mult decât atât, facem TOMBOLĂ. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG, în 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola     

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

​Referințe

Kim SK, et al. Biological importance and applications of squalene and squalane. Advances in food and nutrition. Eur. J. Lipid Sci. Technol. 2009

Se-Kwon Kim, Fatih Karadeniz, Biological Importance and Applications of Squalene and Squalane, Advances in Food and Nutrition Research 2012

José M Lou-Bonafonte, Roberto Martínez-Beamonte, Teresa Sanclemente , Joaquín C Surra, Luis V Herrera-Marcos, Javier Sanchez-Marco, Carmen Arnal, Jesús Osada, Current Insights into the Biological Action of Squalene, Mol Nutr Food Res 2018 (PubMed)

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *