Atunci când îți dorești ceva dulce și parfumat care să te însoțească toată ziua, un ulei esențial e bine venit în geanta ta de zi cu zi. Te ajută să îți menții o stare de bine, poate schimba un pic aerul de la birou și, de ce nu, pune o amprentă olfactilă pe lucrurile tale personale.
Eu una prefer, poate și tu, o atingere mai catifelată și aleg produse de frumusețe a căror aromă să mă reprezinte. Iar uleiul de portocale este una din parfumurile pe care le caut cel mai des. Mirosul de citrice, portocală în special, aduce o stare de liniște persoanelor cu prea multe îndatoriri și dă o stare generală de comfort, pe care multe o căutăm mai ales când viața noastră devine prea alertă.
- Dacă și ție îți plac notele de citrice,
- Ori poate ești o iubitoare a parfumurilor naturale și dulci,
- Sau doar îți dorești ceva nou și proaspăt în rutina ta de îngrijire corporală,
Acest articol este și pentru tine. Eu m-am întrebat adesea ce face ca uleiul de portocală să aibă un impact atât de mare asupra oamenilor, iar răspunsul m-a uimit.
Să fie doar mirosul dulce și îmbietor sau mai e ceva care ne relaxează?
Din punct de vedere istoric, uleiul esențial de portocală a avut multe utilizări domestice, fiind ideal ca antiseptic și conservant în detergenți, parfumuri, săpunuri și alte articole de toaletă.
Chinezii îl cunoșteau de mii de ani, botaniștii situându-i originea între sud-vestul Chinei și Himalaya. În secolul al XV-lea, călătorii portughezi au introdus portocalele dulci în zonele împădurite din Africa de Vest și în Europa, iar un secol mai târziu au ajuns în Anglia.
Astăzi, portocalul a ajuns să fie cunoscut drept cel mai vechi și cel mai des cultivat fruct de copac din lume, iar laboratoarele de specialitate au lucrat pentru a identifica principalii constituenți chimici ai uleiului și proprietățile lor deosebite. Potrivit studiilor clinice şi experimentale, iată care sunt efectele lor:
- Stimulează puterea și rezistența sistemului imunitar. Uleiul de portocale nu doar creează un mediu plăcut, ci și elimină bacteriile și agenții patogeni din aer. Difuzat sub duș, uleiul de portocale sporește senzația de relaxare și contribuie cu proprietăți antibacteriene și de curățare.
- Proprietățile sale sedative îl fac un somnifer natural. Difuzat sau diluat și pulverizat în aer înainte de a merge la culcare, uleiul de portocale este cunoscut că induce somnul și îmbunătățește calitatea somnului, facilitând în același timp procesul de detoxifiere al organismului și echilibrând hormonii.
- Îmbunătățește funcția cognitivă, dacă este utilizat în mod recurent și sistematic. Se crede că parfumul uleiului de portocale elimină stresul cronic și facilitează reamintirea, în special pentru pacienții cu boala Alzheimer.
- Are proprietăți antiinflamatorii. Cei care suferă de alergii pot descoperi că uleiul ameliorează curgerea nasului și tusea, deoarece susține răspunsul organismului la iritația fizică. Când este folosit la masaj, uleiul esențial de portocale stimulează fluxul sanguin, ceea ce ameliorează durerile de cap, de oase și articulații.
Care este secretul pentru care uleiul de portocale intră în atât de multe formule cosmetice?
Relaxează, dă o stare de bine și e cel mai bun prieten al celor care au probleme cu somnul. Și totuși utilizarea lui în produsele de îngrijire corporală a explodat. Motivul îl aflăm de la medici:
„Beneficiile acestui ulei esențial sunt remarcabile, mai ales că este unul dintre cele mai accesibile uleiuri esențiale ne spune dr. Axe. Componenta sa LIMONEN este cunoscută ca antioxidant și detoxifiant, β-MYRCENE se prezintă ca antiinflamator, analgezic antibiotic și sedativ, iar CITRONELLOL vine ca antifungic, antiviral, antimicrobian și antiinflamator”. Cum ne ajută toți acești compuși pielea?
– Îți dorești o cremă de corp cu beneficii anti-îmbătrânire? Când este aplicat pe piele, proprietatea astringentă a uleiului de portocale menține sănătatea, aspectul și textura pielii prin promovarea clarității, strălucirii și netezirii.
– Te confrunți cu acnee sau alte afecțiuni incomode ale pielii? Acest ulei funcționează ca un tonic care curăță și detoxifică pielea în timp ce diminuează aspectul porilor. În plus, calmează uscăciunea și iritația, elimină bacteriile dăunătoare și, îmbunătățește producția de colagen.
– Ești una din acele persoane care caută ceva special pentru zonele sensibile cu piele uscată, cum sunt calusurile sau coatele? O cremă cu ulei esențial de portocale e un tratament eficient care catifelează, în timp ce hidratează.
– Pielea ta are probleme și îți apar furuncule sau erupții cutanate, ori te pregătești să pleci în concediu în natură? Proprietățile antimicrobiene al acestui ulei îl fac ideal pe orice tăietură, mușcătură ori abraziune, deoarece previne bacteriile.
Cum să folosești uleiul esențial de portocală?
De la utilizările medicinale și până la cosmetice și parfumuri, aroma de portocale poate fi găsită în uleiuri de masaj, geluri, loțiuni, săpunuri, șampoane, tratamente pentru acnee, spray-uri, deodorante și lumânări.
– Folosit în aplicații cosmetice, o formulă simplă, hidratantă naturală, se poate obține combinând 1-2 picături de ulei esențial de portocale cu 1-3 lingurițe de ulei purtător, cum ar fi migdale organice, măsline, nucă de cocos, cânepă, jojoba sau macadamia. Aplicat pe piele, reduce aspectul petelor întunecate și încurajează producția de colagen.
– În combinație cu uleiul esențial de tămâie și cel de tea tree, facilitează vindecarea pielii.
– Iar combinat cu o cantitate mică de ulei purtător de nucă de cocos, vei avea un amestec antibacterian, antiinflamator și calmant, special pentru erupțiile acneice.
Eu însă îți recomand Crema de corp cu portocale dulci şi unt de shea de la VivaNatura. Ca toate Formulele Leonard Radutz, este un produs natural şi de origine naturală în proporție de 98%, fără parabeni și procesat la rece pentru a beneficia la maxim de calitățile fiecărui compus bioactiv.
Are un parfum delicat care revigorează şi hrănește. Crema asigură hidratarea optimă, îi redă fermitatea şi elasticitatea devenind astfel netedă şi catifelată. Compoziția sa înglobează ulei esențial de portocale, uleiuri naturale de măsline, sâmburi de struguri, migdale duci și unt de shea care, împreună cu extractele active din plante, pătrund foarte repede în piele, o emoliază și nu lasă urme grase pe corp.
Crema este deosebit de eficientă după duș, dar și în oricare moment al zilei când simți că pielea ta are nevoie de atenție.
Dacă ai însă întrebări suplimentare despre produsele de frumusețe și regimurile de îngrijire care se potrivesc cel mai bine tipului tău de piele, nu ezita să contactezi echipa noastră de la VivaNatura.
Și pentru că ești o persoană chibzuită cu sănătatea, dar și cu banii tăi, care vrea să își intrețină pielea în natural și singur, fără o investiție exagerată, te invit în comunitatea Vivanaturiștilor, unde ai la îndemână o mulțime de posibilități:
- Să înveți secretele pielii tale și ce o menține sănătoasă și strălucitoare;
- Ești binevenită pe pagina Academiei Vivanatura, unde poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/
Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/
- Mai mult decât atât, te invit la tombolă. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG. Facem 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola
- Să te abonezi la newsletter și, astfel, să devii tu specialista pentru cei din jurul tău, cea privită întotdeauna cu admirație, cum găsește soluții naturiste, sigure și eficiente la aproape orice, oferindu-le și prietenilor tăi produse cu discount de vivanaturist.
Toate aceste posibilități sunt acum la îndemâna ta și doar tu decizi ce faci mai departe.
Îți multumesc din suflet ca m-ai urmărit până la capăt și te aștept să îmi spui cum te simți după ce ai folosit aceste produse cosmetice sau altele, ca să putem împărtășii și altora experiența ta fericită.
Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă
Referințe
Dianez F, et al., Screening of antifungal activity of 12 essential oils against eight pathogenic fungi of vegetables and mushroom. The Society for Applied Microbiology, 2018
Dosoky NS, et al., Biological activities and safety of Citrus spp. essential oils. REVIEW article, Plant Metabolism and Chemodiversity, 2019
- Carmen González-Mas, José L. Rambla, M. Pilar López-Gresa, M. Amparo Blázquez, Antonio Granell, Volatile compounds in Citrus essential oils: a comprehensive review. Sec. Plant Metabolism and Chemodiversity, 2019
0 Comments