1. Acasa
  2.  » 
  3. Tratament naturist
  4.  » 
  5. Tratament naturist pentru caderea parului
  6.  » Uleiul de nucă – spune adio căderii părului

Uleiul de nucă – spune adio căderii părului

Uleiul de nucă – spune adio căderii părului

A te confrunta cu probleme legate de păr a devenit ceva comun în ziua de astăzi. Fie că este vorba despre pierderea volumului, căderea părului sau apariția mătreții, există mai multe produse cosmetice care pot ajuta.

Însă întrebarea care se pune cel mai des acum și, sunt sigură că te preocupă și pe tine, este: Cât de natural este tratamentul și ce efecte are pe termen lung?

Dacă,

  • Treci printr-o perioadă solicitantă fizic sau stresantă emoțional și mental, și părul tău se resimte,
  • Firul de păr a devenit mai subțire și se rupe mai ușor și te gândești că e momentul unui tratament,
  • Ai exagerat cu vopsitul și părul tău a pierdut din strălucire și vigoare,

Atunci, acest articol este pentru tine.

Ce spun cei mai buni medici dermatologi despre uleiul de nucă

În afară de ingredientele predominante de acizi grași, compoziția chimică a uleiului de nucă cuprinde fenoli, steroli, squalen, melatonină, vitamine și minerale. Acești compuși bioactivi au valoare potențială mare, datorită efectelor antioxidante, antitumorale, antiinflamatoare și antifungice. Datorită lor, uleiul de nucă a atras atenția medicilor dermatologi. Iată ce ne spun doi dintre cei mai renumiți medici:

Dr. Ajay Rana, dermatolog de renume internațional și educator în medicină estetică afirmă: „Uleiul de nucă este bogat în potasiu, care ajută la regenerarea celulară. Acest proces accelerează și promovează creșterea părului, fapt susținut și de vitaminele și biotina din ulei. De asemenea, întărește rădăcinile și poate preveni deteriorarea și infecțiile scalpului.”

Dr. Ranella Hirsch, MD, FAAD dermatolog certificat de consiliu și co-fondator al Atolla, un brand de îngrijire a pielii adaugă: „uleiul de nucă este bogat în antioxidanți (mulțumită unei doze mari de vitamina E) și acizi grași omega-3 și anume acid linoleic, care, conform cercetărilor, reface și catifelează eficient pielea și, prin urmare, oferă beneficii excelente de hidratare și de reparare a barierei pielii. Nucile au și o cantitate semnificativă de vitamina B5 (cunoscută mai frecvent în comunitatea de îngrijire a pielii sub numele de pantenol), care oferă beneficii antiinflamatoare, hidratante și reparatoare.”

Studiile de laborator confirmă calitățile uleiului de nucă

Deși nu și-a câștigat încă notorietatea uleiului de argan sau de migdale, uleiul de nucă apare încet ca un ingredient de top datorită efectelor sale calmante și antimicrobiene asupra pielii.

Totuși, nu toți compușii lui sunt testați pentru posibila lor valoare medicinală. Astfel, sunt justificate mai multe studii clinice pentru explorarea întregului potențial al uleiului de nucă, fie în scopuri terapeutice, fie în scopuri alimentare funcționale.

Am sintetizat aici pentru tine, din rapoartele celor mai recente studii de laborator, principalele efecte pe care uleiul de nucă le are asupra pielii tale și asupra părului.

1.Hidratează pielea și îmbunătățește uscarea și mâncărimea de la nivelul scalpului. Uleiul de nucă este bogat în emolienți, ceea ce îl face un hidratant ideal care catifelează pielea și îmbunătățește funcția de barieră. În plus, previne pierderea de apă, oferind beneficii pentru aproape toate tipurile de piele. Dar mai ales pentru pielea uscată și iritată.

2.Repara bariera pielii și previne descuamarea scalpului. Datorită unei doze abundente de emolienți și acizi grași omega, uleiul de nucă este incredibil de eficient în repararea barierei pielii, îmbunătățind astfel umiditatea și elasticitatea și reducând riscul de descuamare a scalpului.

3.Vindecă rănile și repară leziunile cutanate de la nivelul scalpului. Un studiu de laborator din 2018 a pus în evidență puterea semnificativă a uleiul de nucă în procesul de vindecare a rănilor și a pielii cu defecte, mult mai mare decât a substanțelor de control.

4.Proprietățile sale antifungice țin sub control infecțiile scalpului și ajută la combaterea mătreții. Prin urmare, un masaj regulat cu ulei de nucă te poate scăpa de mătreață, îndepărtând în același timp și alte impurități sau microorganisme care ți-ar putea afecta sănătatea pielii capului.

5.Previne căderea părului și stimulează creșterea lui. Deoarece uleiul de nucă este o sursa bogată de acizi grași Omega-3, el ajută la prevenirea deteriorării celulelor, salvând astfel firele de cădere.

Conținutul ridicat de potasiu ajută la regenerarea celulară accelerând creșterea părului și mărindu-i volumul, făcându-l astfel mai strălucitor, mai puternic și mai lung. Tot ce trebuie să faci este să masezi ușor cu ulei scalpul o dată pe săptămână și să fii consecvent pentru a vedea rezultatele.

6.Apără împotriva factorilor de stres din mediu. Bogat în vitamina E, uleiul de nucă are proprietăți antioxidante serioase. Cel mai important efect este că reduce semnele de îmbătrânire și protejează suprafața pielii împotriva factorilor de stres din mediu, cum ar fi poluarea și expunerea la soare.

Care este cel mai bun ulei de nucă?

Proprietățile antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii fac din uleiul de nucă unul dintre cele mai căutate produse naturale pentru scalp și păr.

Deoarece îl utilizezi direct pentru masajul scalpului, este important să nu faci compromisuri cu privire la calitatea lui. Mai mulți factori, inclusiv parametrii de prelucrare și profilul fitochimic afectează aroma și culoarea uleiului. Caută un produs presat la rece, cu etichetă sau ștampilă de pur 100% sau extra virgin, ceea ce înseamnă că uleiul nu a trecut prin procese de încălzire intensivă în timpul extracției sau nu este alterat. Așa vei știi că pielea ta este îngrijită corect și se va bucura de a hidratare și emoliere maximă.

Dacă dorești însă un produs cosmetic cu o formulă bogată în substanțe hrănitoare, îți recomand  Crema de păr cu extract de cafea si petrol, de la VivaNatura. Este  98% naturală și, datorită componenței complexe de extract de cafea verde şi petrol, acționează sinergic pentru a îngriji și întări firul de păr.

Conține ulei de nucă, ulei de ricin, ulei coriandru, ulei germeni de grâu și, extracte de cafea verde, pudră fructe de guarana, extract de ceai verde, extract de ardei iute, mesteacăn și urzică, cu rol în oprirea căderii anormale a părului și regenerarea lui.

Referințe

Qiang MaYin-Sheng WuJiang-Yong ShenZhi-Bin YangHong-Xia ShenMiao YaoChun-Hua Yu, Walnut oil promotes healing of wounds and skin defects in rats via regulating the NF-kB pathway, 2018, Pharmazie, (PubMed)

Huaying Song, Zhufeng Cong, Changlin Wang, Mengyuan He, Congying Liu, Peng Gao, Research progress on Walnut oil: Bioactive compounds, health benefits, extraction methods, and medicinal uses, 2022, J Food Biochem, (PubMed)

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *