Un ten frumos, cu mici excepții pentru cele favorizate, nu se întâmplă peste noapte. Ci necesită o rutină consecventă de îngrijire a pielii. Se presupune că ai nevoie de un cosmetician profesionist, eventual estetician, ca să te ghideze prin hățișul produselor de frumusețe. L-am căutat eu pentru tine.
Dacă și tu îți dorești,
– un ten luminos, curat, cu piele netedă,
– o listă cu principalele ingrediente active benefice pentru ten,
– pașii necesari pentru a fi sigură că, la sfârșitul zilei pielea ta a beneficiat de atenția cuvenită,
– sugestii naturale pentru îngrijirea tenului la tine acasă,
Vin-o alături de mine și citește acest articol până la capăt.
Îngrijirea pielii pas cu pas
Pentru că îți dorești cea mai bună rutină de îngrijire a pielii, îți recomand cu căldură să apelezi, măcar o dată pe an, la un tratament facial făcut de un profesionist. Cosmeticienele au experiența și pregătirea pentru a recomanda tratamente specifice unui anumit tip de ten care sporesc rezultatele, precum și câteva direcții pentru rutina ta de îngrijire acasă.
Dacă însă îți cunoști foarte bine tipul de ten, această vizită poate fi amânată. Eu am ales aici pentru tine pașii esențiali precum și recomandări ale medicilor dermatologi, pentru situațiile speciale a tenului.
Ai nevoie doar de câteva produse de frumusețe care au momentul și frecvența lor de aplicare. Iată care sunt etapele de urmat:
1.Demachierea. O curățare temeinică va elimina de pe piele uleiul, machiajul și tot ce a încărcat fața. Altfel, acestea pot conduce la înfundarea porilor și la un ten lipsit de strălucire. De asemenea, îți pregătește pielea pentru un tratament suplimentar, făcând mai ușoară absorbția ingredientele benefice din restul rutinei.
Poți alege un ulei, un balsam, un gel sau o apă micelară, depinde de tipul tău de piele și de machiajul pe care îl ai. Demacherea se face de două ori pe zi, dimineața și seara, sau în momentul în care ai ajuns acasă și știi că nu mai ieși afară în acea zi. Nu are sens să rămâi cu machiajul până seara înainte de culcare, când pielea ta poate să respire câteva ore în plus.
Pentru asta îți recomand Apa micelară naturală hidratantă cu acid hialuronic și aloe vera, fără lacrimi, de la VivaNatura. Formula sa urmează tiparul tuturor produselor sub semnatura Leonard Radutz, în ceea ce privește grija pentru calitatea produsului și cantitatea mare de substanțe naturale din compoziția ei. Dar ce o face specială sunt compușii bioactivi aleși să potențeze efectele acidului hialuronic. Alături de extractul de tamarind, sodium PCA și betaină, care oferă o hidratare maximă, acest produs mai conține aloe vera, inulină și încă alte 15 extracte de plante românești cu rol de calmare și regenerare la nivelul pielii.
Aceasta apă micelară se potrivește pentru toate tipurile de ten. Dacă ai un ten uscat sau cu tendințe spre uscare, acest produs îți va reda elasticitatea, va hidrata intens pielea feței tale și va regenea celulele, eliminând ridurile fine. Dacă ai tenul mixt sau gras, datorită prezenței extractului de aloe vera și a extractului de tamarind, folosirea acestei ape micelare se va echilibra cantitatea de sebum produsă de piele. Chiar și tenurile sensibile pot benefica, datorită proprietăților antialergice, antimicrobiene și antibiotice date de extractul de tamarind și aloe vera.
Atunci când machiajul tău e mai sofisticat decât de obicei și necesită un produs pe bază de ulei, Crema demachiantă „fara lacrimi”, cu ulei de migdale dulci şi argint e mai potrivită. Curăță delicat pielea, fără să o usuce, fiind tolerată de toate tipurile de ten.
Extractele din plante din formulă catifelează și conferă strălucire pielii, calmează iritațiile și inflamațiile și atenuează senzațiile de mâncărime. Suplimentat cu vitamina E și minerale, ajută la păstrarea unui echilibru adecvat de umiditate al pielii. Nu lasă urme grase pe piele și nici nu necesită clătire.
2. Tonifierea, completează procesul de curățare a pielii, adăugând vitamine și minerale benefice tenului tău. Spre deosebire de produsele pe bază de alcool din trecut, tonerele de astăzi susțin eficacitatea demachiantului prin adăugarea de ingrediente benefice pentru sănătatea pielii. Curățarea și tonifierea funcționează împreună, precum șamponul și balsamul: sunt necesari ambii pași pentru o piele cât mai curată posibil.
Poți alege Loțiunea tonică cu aloe vera şi albăstrele pentru ten normal, ce contribuie la menținerea echilibrului hidric al pielii, o curăță delicat, reglează nivelul pH-ului și pregătește pielea pentru absorbția cremei de față.Este potrivită pentru împrospătarea tenului și atunci când ai hotărât să îți iei o zi de odihnă, deoarece are efect tonic și hidratant și lasă o senzație de catifelare.
Când te confrunți cu un ten gras ori mixt, Loțiunea purificatoare pentru ten mixt și gras cu grapefruit si salvie este alegerea potrivită pentru tine. Prezența substanțelor antiseptice (acid salicilic și oxid de zinc) pe lângă celelalte ingrediente, contribuie la degresarea pielii, împrospătarea tenului și conferă luminozitate.
3. Exfolierea. Este esențială pentru a încuraja transformarea sănătoasă a celulelor pielii, pentru a elimina acumularea și ușura congestia porilor. O dată sau de două ori pe săptămână poți apela la un produs cu efect delicat, care să nu îți afecteze tenul. Chiar și o cremă de gomaj va curăța celulele moarte de pe față, însă exfolierea trebuie adaptată tipului tău de ten. Nu se aplică un gomaj dur pe o piele sensibilă ori acnee.
4. Masca de față, este un tratament suplimentar cu care să te răsfeți în ziua ta liberă. Măștile de față conțin cantități mari de vitamine concentrate și ingrediente bogate în nutrienți care se absorb eficient în piele, făcând-o să pară sănătoasă și rezistentă. Pe lângă beneficiile lor de hidratare și fermitate, măștile pot fi folosite pentru a controla preocupările mai persistente ale pielii, cum ar fi acneea, porii mari și petele întunecate.
Îți recomand Masca de față cu trandafir și argilă pentru toate tipurile de ten, de la VivaNatura. Este un produs 99,5% natural şi de origine naturală, eficient în curăţarea şi regenerarea epidermei la nivelul feţei. Compoziția sa specială de argilă activă, uleiuri naturale de tea tree, geraniu și extracte de flori, reîncarcă celulele cu energie vitală, dă luminozitate și strălucire tenului și are proprietăți cicatrizante.
5. Hidratarea. Folosite zilnic, de două ori pe zi, dimineața și seara, cremele hidratante mențin pielea moale, suplă și protejată. Hidratarea nu numai că vizează și tratează probleme specifice din straturile superioare ale pielii, ci oferă și sprijinul necesar pentru bariera lipidică naturală a pielii. O barieră puternică și sănătoasă permite pielii să rețină mai bine umiditatea și să respingă iritanții externi. Chiar și pielea grasă are nevoie de umiditate și hidratare.
Pentru aceasta folosește Crema de față cu aur și argint pentru ten normal și sensibil, cu un complex de uleiuri presate la rece (migdale dulci, macadamia, orez brun, morcov, cătină, squalane, luminiţa nopţii, limba mielului, susan, germeni de grâu, abyssinian) și ceramide naturale.Ca efecte principale, stimulează microcirculaţia, reduce inflamaţia cauzată de deteriorarea colagenului şi elastinei, ajută la păstrarea elasticităţii şi fermităţii pielii, neutralizează radicalii liberi şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Adaosul de argint, aur și platină coloidală au un puternic rol antioxidant, combate lipsa de vigoare a pielii, ajutând la refacerea colagenului și este reîntineritor. Formula sa completă şi complexă realizează în timp un lifting facial noninvaziv.
6. Îngrijirea ochilor. Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și mai sensibilă la factorii de mediu. De unde și necesitatea îngrijirii ei separate. O cremă de față cu siguranță va aduce beneficii și acestei zone, însă cosmeticienii recomandă o atenție deosebită și un produs cosmetic special.
Serum-Gel Contur Ochi, Antirid, Anticearcăn, de la VivaNatura, diminuează cearcănele, reduce pungile de sub ochi și hidratează pielea în profunzime, având efect antirid. Hialuronatul de sodiu și extractele de rădăcini și flori contribuie la efectul de lifting, măresc fermitatea și finețea pielii și au efect antioxidant.
7. Protejează/SPF. Pasul final și cel mai important în fiecare rutină de îngrijire a pielii este protecția solară. Folosirea zilnică și consecventă a protecției solare ajută la protejarea pielii împotriva razelor dăunătoare care contribuie la iritarea pielii, îmbătrânirea prematură și formarea anumitor tipuri de cancer de piele. Pe tot parcursul anului, aplicați o cremă de protecție solară cu spectru larg sau o cremă hidratantă SPF pentru a vă proteja pielea de expunere.
Îngrijiri speciale în funcție de tipul de ten
Tipurile de ten se încadrează în general într-una dintre cele cinci variante:
– Tenul normal, este descris ca fiind bine echilibrat. Are umiditate și hidratare uniformă, cu pori mici și fără zone cu probleme aparente. O rutină potrivită de îngrijire a acestui tip de piele ar trebui să se concentreze pe menținerea ei sănătoasă și protejată. Pe lângă întărirea cu antioxidanți, e necesar să faci doar ajustări minore, în funcție de preocupările și condițiile momentului. În perioadele de uscăciune, vânt ori soare puternic optează pentru produse ce vizează pielea uscată. Pentru eventualele erupții, alege produse care să-ți echilibreze tenul și să țintească inflamația.
– Tenul uscat, produce mai puțin ulei decât cel normal. Acest tip de ten nu are lipidele necesare pentru a reține umiditatea și pentru a se menține moale și suplu. Pielea se simte uscată și strânsă, iar uneori apar fulgi pe obraji, bărbie și frunte. Persoanele cu pielea uscată au adesea pori aproape invizibili și pot afișa linii fine mai proeminente în jurul ochilor și a zonei buzelor.
Se indică cosmetice bogate în umiditate, cum ar fi uleiuri sau creme de curățare și creme hidratante zilnice pentru a reface pielea pe tot parcursul zilei, precum și o cremă bogată de noapte care repară celulele în timp ce dormi. Măștile de hidratare săptămânală sunt, de asemenea indicate pentru a umple și a înmuia tenul, precum și pentru a reduce aspectul liniilor fine și a ridurilor.
– Tenul gras. În acest caz glandele sebacee sunt hiperactive și produc un exces de sebum. În concentrații normale sebumul este necesar pentru lubrefierea pielii și pentru a-i menține intactă bariera de umezeală, însă supraproducția poate conduce la un ten gras cu pori vizibili și predispus la pete. Are mai puține linii fine și riduri, dar trebuie întreținut pentru a preveni erupțiile.
Scopul unei rutine de îngrijire a tenului gras este de a controla excesul de ulei și de a menține hidratarea pielii. Când este deshidratată, pielea va reacționa producând și mai mult ulei, de aceea specialiștii recomandă creme ușoare cu umectanți precum acidul hialuronic botanic. De asemenea, ia în considerare adăugarea unui ulei de curățare. Deși poate părea contraintuitiv, uleiul din demachiant va atrage excesul de sebum, după care se poate clăti ușor fără a afecta pielea.
– Tenul mixt. Cu glande sebacee mai active în zona T și glande mai puțin active în alte porțiuni, pielea mixtă va tinde spre ulei pe frunte, maxilar și nas și uscăciune pe obraji și linia părului. Cea mai bună abordare pentru îngrijirea tenului combinat este adesea de a trata părțile feței cu produse diferite. Dimineața, un produs de curățare cu spumă blândă va absorbi excesul de ulei. Noaptea, un demachiant pe bază de cremă va reface umiditatea pierdută.
Multimaskingul poate fi extrem de benefic pentru tenul mixt. Această tehnică de îngrijire a pielii presupune aplicarea a două sau mai multe măști de față, cum ar fi o mască pe bază de argilă și o mască pe bază de cremă, pe diferite zone ale feței, astfel încât preocupările multiple să fie abordate simultan.
– Tenul sensibil. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, tenul sensibil afectează 50% dintre oameni. Acest tip de piele are pori fini, poate fi ușor iritată și este predispusă la roșeață. Adesea, va reacționa negativ la obiceiurile proaste ale stilului de viață, la schimbările climatice și meteorologice, în caz de dezechilibrele hormonale temporare ori ingredientele cosmetice dure.
Cu marea sa varietate de simptome, pielea sensibilă nu se manifestă la fel pentru toată lumea, iar severitatea și frecvența sa pot varia. În general, trebuie tratată cu produse blânde și calmante care vor vindeca pielea și vor ameliora simptomele. Cosmeticele naturale pe bază de mușețel, aloe și gălbenelele sunt potrivite pentru a liniști pielea reactivă.
Preocupările și afecțiunile pielii pot fi incomode, dar tratamentele potrivite cu ingrediente active din plante pot produce rezultate uimitoare. În caz de acnee, acidul salicilic și argila sunt două dintre cele mai bune ingrediente pentru tratarea dar și pentru prevenirea eventualelor erupții. Acidul salicilic este un beta hidroxi acid care pătrunde adânc în pori pentru a elimina blocajele și a neutraliza bacteriile care cauzează acneea. Iar argila funcționează ca un magnet, folosind particulele încărcate negativ pentru a trage impuritățile încărcate pozitiv din pori și de pe suprafața pielii.
Produse naturale și de cea mai bună calitate la îndemâna ta
Vivanatura este un brand românesc care și-a câștigat un bine meritat loc între cosmeticele naturale și sigure de pe piață. Produsele sub marca Leonard Radutz sunt în proporție de 98% naturale și de origine naturală, non alergenice și lipsite de substanțe dăunătoare.
Le poți testa gratuit dacă te înscrii la TOMBOLĂ. Ai posibilitatea să primești oricare din produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG, în 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola
De asemenea, te invit pe pagina Academiei Vivanatura, unde poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/
Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/
Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă
0 Comments