1. Acasa
  2.  » 
  3. Probleme cu
  4.  » 
  5. Probleme cu hemoroizii
  6.  » Tendințele actuale în tratamentul hemoroizilor

Tendințele actuale în tratamentul hemoroizilor

Prezenți la 50% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 45-65 ani, dar și la femeile gravide, hemoroizii sunt o prezență neplăcută și dureroasă.

Chiar și așa, tendințele actuale de tratare a hemoroizilor nu ne trimit direct în cabinetul medicului specialist ci, ne sugerează mai degrabă o modificare, înspre mai bine, a stilului de viață.

Simptomele hemoroizilor depind de tipul de formare a lor

De cele mai multe ori, hemoroizii evoluează încet și poți trece cu vederea semnele premergătoare crizei. Tocmai de aceea am sintetizat pentru tine principalele simptome asociate cu apariția hemoroizilor și când este necesar să devii preocupat de ele.

Atunci când venele de la nivelul anusului se inflamează și se umflă apar hemoroizii interni. Când aceștia ies în afara orificiului anal poartă denumirea de hemoroizi externi.

  • Dacă te confrunți cu hemoroizi interni, e posibil să observi sânge roșu aprins în scaun, pe hârtia igienică sau chiar în vasul de toaletă.

Adeseori hemoroizii interni nu sunt dureroși, iar sângerarea din rect e singurul semn.

  • Hemoroizii interni prolapsați pot provoca însă disconfort.

Poți simți mâncărimi, unul sau mai multe formațiuni dure și sensibile lângă anus, durere când stai pe scaun, senzație de arsură sau înțepături la nivelul rectului mai ales dacă te-ai constipat.

Care sunt cele mai frecvente cauze de apariție a hemoroizilor?

Cu toții ne dorim să avem un trup sănătos și perfect funcțional și sunt sigură că și tu ești la fel. Totuși, unele obiceiuri, nu foarte bune, cu care ne-am obișnuit, ne pot conduce la neplăceri printre care și hemoroizii.

Iată care sunt, conform Institutului American pentru diabet și probleme digestive, cauzele principale ale acestei afecțiuni:

  • Munca pe scaun perioade lungi de timp, fără să faci pauză în care să te miști,

  • Supraponderabilitatea asociată cu constipație cronică,

  • Perioada de sarcină este una din cauzele frecvente pentru apariția hemoroizilor,

  • Perioade lungi în care te conrunți cu diaree sau constipație și pe care nu le ameliorezi în timp util,

  • Amânarea mersului la toaletă atunci când este necesar, ceea ce duce la presiune mărită asupra mușchilor anusului, sau,

  • Eliminarea forțată și grăbită a fecalelor,

  • Statul prea mult pe toaletă în poziția specifică,

  • O hârtie igienică aspră sau o igienă a anusului cu produse cosmetice nepotrivite, pot agrava simptomele deja existente.

Principalele direcții de tratament a hemoroizilor

Pentru cei mai mulți oameni, simptomele hemoroizilor externi dispar în câteva zile, fără intervenții chirurgicale, sau alte proceduri pe care medicul le poate face la cabinet.

Aici, se potrivește cel mai bine expresia pe care unii medici o folosesc că, „pe un pacient asimptomatic nu prea ai de ce să îl tratezi ca să se simtă mai bine”. Adică, oricât de rău ar părea hemoroizii pentru medic, ei nu trebuie tratați decât dacă deranjează pacientul.

Conform Emedicine, clasificarea corectă a simptomelor unui pacient și a relației dintre simptome și hemoroizii interni și externi este foarte importantă. În funcție de acestea se face și tratamentul lor.

Simptomele hemoroizilor interni se ameliorează adesea la aportul crescut de fibre și lichide, eliminarea alimentelor picante sau grase și la evitarea efortului și a șederii prelungite pe toaletă.

Pentru hemoroizii externi majoritatea procedurilor sunt nechirurgicale, posibile în prezent în clinică sau ambulatoriu.

Fie că medicul tău consideră că ai nevoie de o îngrijire medicală suplimentară sau îți prescrie doar unguente antiinflamatoare, modificarea dietei se indică de fiecare dată:

  • Aici intră alimentele bogate în fibre și cât mai puțin procesate. Mănâncă mai ales legume, fructe, nuci și cereale integrale pentru a evita constipația.

  • Bea șapte până la opt pahare de apă în fiecare zi, iar dacă ești foarte activ sau afară e foarte cald, s-ar putea să ai nevoie de și mai mult.

  • Adaugă alimente noi care nu provoacă gaze.

De asemenea, sunt și câteva recomandări legate de tratamentul în sine. Dr. Henry Govekar, recunoscut chirurg în probleme de colon la Rush University Medical Group din Chicago, ne indică următoarele:

  • Evită laxativele, deoarece acestea pot provoca diaree și, implicit, irita și mai tare hemoroizii.

  • Alege din varietatea de creme, unguente, sau supozitoare pe cele care conțin hamamelis, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamația, dar și aloe vera și extract de castan pentru a calma pielea iritată și mâncărimea.

Deși hemoroizii sunt cea mai frecventă cauză a simptomelor anale, nu orice simptom anal este cauzat de aceștia. Unele sunt similare cu alte probleme ale tractului digestiv. Spre exemplu, sângerarea din rect poate fi un semn al bolilor intestinale, cum ar fi boala Crohn, colita ulceroasă sau cancerul de colon sau rect.

De aceea, te sfătuiesc, în situația în care simptomele cu care te confrunți sunt mult prea dureroase și durează de o perioadă mai lungă de timp, să te adresezi medicului.

Dacă însă ele sunt ușoare și pasagere, îți recomand să testezi HemorVitt, Crema pentru intretinerea zonei anale, de la VivaNatura.

Este un produs cosmetic 100% natural şi de origine naturală, procesat la rece, care păstrează toate calitățile benefice ale extractelor de plante și ale uleiurilor esențiale din formula ei.

Cu hamamelis, castan, propolis și ulei de neem ca și ingrediente de top, HemorVitt, are efecte remarcabile de hidratare, emoliere și regenerare a zonei anale.

Extractul de salcie și răşina de brad au efect calmant, purificator şi regenerant. Iar extractele naturale din aloe, gălbenele și muşeţel relaxează și reduc sensibilitatea şi senzaţia neplăcută.

HemorVitt, Crema pentru intretinerea zonei anale se aplică după spălare, în strat subţire, ori de câte ori este nevoie.

Și pentru că nu te lăsăm singur(ă) în drumul tău spre o sănătate mulțumitoare, te invit în comunitatea Vivanaturiștilor și pe grupul privat de Facebook pentru cei care au aceleași probleme ca și tine. Vei beneficia astfel de reduceri la toate produsele din gama VivaNatura, BebeDrag și Gennadent pentru tine și pentru apropiații tăi.

https://www.facebook.com/groups/308846671212905

Avem și o tombolă cu 60 de premii pe an la care se mai adaugă extrageri și premii speciale, la care de asemenea ești binevenit(ă) pe grupul de Facebook de mai sus.

Testează produsele sub formula Leonard Răduț și apoi vino și spune-ne și nouă din experiențele tale bune ca să putem împărtăși și altora.

Carmen Gheorghe, o vivanaturistă convinsă

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *