1. Acasa
 2.  » 
 3. Cosmetică naturistă
 4.  » 
 5. Îngrijirea pielii
 6.  » Te deranjeză celulita? Alege o cremă cu conținut mare de cofeină pentru un efect maxim și de durată

Te deranjeză celulita? Alege o cremă cu conținut mare de cofeină pentru un efect maxim și de durată

Când vine vorba despre aspectul nostru ca femei, cu toate, și sunt sigură că și tu, ne dorim o piele netedă, frumoasă și strălucitoare. Ne dorim să ne putem mișca ușor, să purtăm hainele care ne plac, dar mai ales să iubim ce vedem când suntem în fața oglinzii.

Iar celulita este unul dintre acele motive pentru care umerașele din dulap adăpostesc mai degrabă pantaloni lungi și rochii peste genunchi. În cel mai bun caz. Pentru că există femei care nu mai merg la plajă, care vin frustrate de la o sesiune de cumpărături pentru un concediu la mare, sau care simt că trupul lor nu mai merită atenție pentru că nu intră în standardele sociale. 

Tu, unde te regăsești? 

Un pic de lumină în ce privește celulita

Celulita este denumirea medicală pentru pielea plină de noduli pe care o vezi adesea pe șolduri, coapsele și fese. Din păcate, femeile suferă mai des de această afecțiune cosmetică frustrantă și poate apărea încă de la pubertate. 

Ea se produce atunci când celulele adipoase se acumulează și împing împotriva pielii, în timp ce cordoanele conjunctive care leagă pielea de mușchi se trag în jos, creând acele gropițe semnalizatoare.

Celulita este prezentă la mai mult de 80% dintre femei, dar devine vizibilă mai des din cauza:

 • Dezechilibrelor hormonale care afectează fluxul sanguin și producția de colagen,
 • Factorilor genetici care predispun la celulită,
 • Unui stil de viață nesănătos, mai ales dacă ești inactivă și mănânci alimente bogate în zaharuri

Celulita și cofeina

Două lucruri foarte opuse. Unele femei nu pot concepe să-și înceapă ziua fără cafea, însă ar renunța la toate gropițele pe care celulita le face pe coapsele lor. 

Și totuși cofeina face bine pielii. Dar nu cea pe care o asimilezi din cafea. Acest lichid negru magic te deshidratează, iar trupul tău înțelege, cu fiecare ceașcă de cafea pe care o bei, că trebuie să stocheze rezerve de apă. Și, cel mai bun loc în care corpului tău îi place să stocheze apa sunt celulele adipoase, determinându-le să se umfle, ceea ce face ca celulita să fie mai vizibilă.

Pe de altă parte, cofeina, nu neapărat provenită din cafea, când este aplicată local, 

 1. Promovează circulația și fluxul sanguin, ceea ce poate ajuta la reducerea aspectului celulitei, prin netezirea pielii cu gropițe.
 2. Are, de asemenea, un efect astringent și de tonifiere a pielii, oferind coapselor tale un aspect mai revigorat și revitalizat. Datorită proprietăților sale astringente, cofeina micșorează aspectului porilor și reducerea producția de sebum. 
 3. Cofeina este un antioxidant puternic și poate oferi numeroase beneficii pielii. Când este aplicată local, protejează pielea de radicalii liberi dăunători, molecule ce contribuie la apariția semnelor de îmbătrânire. În plus, reduce aspectului liniilor fine, ridurilor și a altor semne de îmbătrânire. Folosirea ei este o modalitate puternică de a-ți menține pielea fermă și tânără cât mai mult timp posibil. 
 4. Reduce roșeața. Cofeina are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că poate ajuta la calmarea pielii iritate. De asemenea, este vasoconstrictivă și provoacă îngustarea vaselor de sânge de sub piele, cu efect de reducere a aspectului de roșeață și inflamație. De aici și folosirea ei pentru îngrijirea pielii sensibile sau predispusă la iritații.
 5. În plus, cofeina s-a dovedit ca având un efect diuretic ușor, ce ajută la eliminarea excesului de lichide din organism, netezind aspectul umflăturilor de sub piele și previnind acumularea excesivă de grăsime în celule.

Dacă nu beau cafea atunci de unde cofeină

Cofeina este folosită în cosmetică și datorită activității sale biologice ridicate și capacității de a pătrunde în bariera pielii. Formule cosmetice disponibile comercial conțin în mod normal 3% cofeină. Care nu provine doar din cafea.

Semințele de guarana, originară din bazinul central al Amazonului spre exemplu, conțin o concentrație de cofeină de cinci ori mai mare decât cea a boabelor de cafea. 

Guarana are proprietăți antioxidante și antimicrobiene, făcându-l un aditiv excelent în produsele cosmetice. Ajută fluxul de sânge către piele, reduce daunele legate de îmbătrânire și poate minimiza caracteristicile nedorite, cum ar fi pielea lăsată și ridurile.

În plus, semințele de guarana au proprietăți antioxidante și antimicrobiene puternice, deoarece conțin cantități mari de metilxantine (cofeină, teobromină și teofilină), saponine, pigmenți și colină.

În cremele anticelulitice, extractul de guarana este prezent în concentrații mari, dar efectele maxime ale unei astfel de creme este dat de combinarea și cu alți compuși bioactivi.

Ceaiul verde și ceaiul matcha. Matcha este o variantă de ceai verde special dezvoltată pentru a conține cantități mari de cofeină, dublul sau chiar triplul cantității per cană de ceai verde normal. 

Atât ceaiul verde normal, cât și matcha conțin o cantitate similară de antioxidanți. Însă  ceaiul verde are o concentrație de 2-3 ori mai mare de polifenoli, cu un beneficiu general anticelulitic mai substanțial decât ceaiul matcha.

În produsele cosmetice anticelulitice, concentrația de ceai verde este de 5% pentru un efect vizibil.

Ce produs cosmetic anticelulitic să aleg?

Ofertele sunt variate, atât în ceea ce privește prețul cât și concentrația de cofeină. Seruri, creme de masaj, măști pentru împachetare, ai o multitudine de produs din care să alegi.

Pentru o cremă anticelulitică completă, cu o formulă de excepție, eu îți recomand Crema anticelulitică de la Vivanatura. Formula ei conține un complex de 98% substanțe naturale, ce au un rol puternic de ardere a grăsimilor. Sinergia dintre extractele de guarana, ceai şi cafea verde și uleiurile esențiale de lămâie şi grapefruit, oferă putere maximă acestei creme ce elimină depunerile inestetice cu aspect de valuri stimulează microcirculaţia, lipoliza şi conferă fermitate și luminozitate pieli tale.

Se aplică de două ori pe zi. Dacă masajul se realizează cu mişcări ferme, de netezire, fricţiune şi frământare eficienţa cremei anticelulitice creşte. 

Și te invit pe pagina Academiei Vivanatura, să te abonezi la newsletter și să participi la promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/   

Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/   

Mai mult decât atât te invităm la tombolă. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG înscriindu-te la Tombola vivanaturiștilor – pe grupul de Facebook Fa-i sa îți admire pielea. Facem 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei.

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

Referințe

A Herman, A P Herman, Caffeine’s mechanisms of action and its cosmetic use, Skin Pharmacol Physiol 2013

Cellulite treatments, American board of cosmetic surgery

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *