1. Acasa
  2.  » 
  3. Îngrijirea pielii
  4.  » Suplimente alimentare care te ajută să scapi de celulită?

Suplimente alimentare care te ajută să scapi de celulită?

Au fost propuse o varietate de terapii pentru tratamentul celulitei, inclusiv pierderea în greutate, exerciții, masaj cu diverși agenți topici, precum și suplimente orale și dieta alimentară.

Însă tratamentul de succes al celulitei va depinde în cele din urmă de o înțelegere a modului în care funcționează țesutului adipos. Și de restabilirea structurii normale a dermului și a țesutului subcutanat.

Deși celulita este adesea prezentă la pacienții sănătoși neobezi, ea este exacerbată de excesul de greutate. Gradele clinice ale celulitei sunt corelate pozitiv cu indicele de masă corporală (IMC).

De unde și necesitatea suplimentării dietei tale cu substanțe care să ajute trupul tău să își revină la normal.

Suplimentele cu peptide de colagen merită recunoscute pentru efectele lor în combaterea celulitei

Peptidele de colagen sunt un supliment alimentar biodisponibil, fără efecte secundare,  derivate din colagenul nativ prin denaturare termică și hidroliză enzimatică. Procesele specifice și complexe de transformare a lor dă naștere unui produs activ biologic, care s-a dovedit că stimulează metabolismul dermic și are efecte pozitive asupra proprietăților pielii, prin restabilirea structurii ei.

Există un acord că efectele promovate de peptidele de colagen din alimente sunt legate de ingestia de colagen în forma sa hidrolizată. Mai multe studii de biodisponibilitate au arătat că peptidele de colagen derivate din alimente sunt absorbite mai ales ca aminoacizi liberi ca alte surse de proteine, dar și ca peptide derivate din colagen. Prin urmare, suplimentele ingerate oral sunt capabile să traverseze bariera intestinului și pătrund în sistemul de circulație sanguină, de unde sunt transportate către piele. Iar în interiorul țesutului conjunctiv, peptidele de colagen afectează procesele metabolice ale pielii.

Ce spun studiile de laborator?

Se pretinde că diferite suplimente alimentare au proprietăți anti-îmbătrânire cutanate. Cu toate acestea, există un număr limitat de studii de cercetare care susțin aceste afirmații. 

Studiile conduse de E Proksch de la Departmentul de dermatologie din cadrul Universității din Kiel, Germania, au demonstrat o îmbunătățire notabilă a elasticității pielii la femeile sănătoase care au ingerat 2,5 g/zi de peptide specifice de colagen timp de 8 săptămâni. 

Într-un alt grup, s-a observat o creștere semnificativă a conținutului de colagen și elastină în pielea femeilor care au consumat aceleași peptide specifice de colagen și aceleași doze timp de 8 săptămâni.

O altă testare s-a făcut pe 105 femei sănătoase, cu vârste între 25-50 ani, cu celulită moderată pe coapse. Pentru o evidență cât mai bună a rezultatelor finale, participantelor la studiu nu li s-a mai permis accesul la saune, piscine sau la sport intensiv. Iar masajele sau orice fel de tratament anticelulitic pe locul de testare au fost stopate cu 3 luni înainte de începerea studiului.

După 3 luni de tratament cu peptide specifice de colagen, a putut fi observată o scădere semnificativă a scorului celulitei, scădere ce a continuat și în următoarele 3 luni, atingând o scădere maximă la 6 luni de tratament.

Măsurătorile au pus în evidență o atenuare clară a gropițelor de pe picioare, o stare mai omogenă a țesutului adipos și o suprafață mai netedă a coapselor, inclusiv la femeile cu IMC mai mare de 25, chiar dacă rezultatele s-au văzut mai clar după 6 luni de tratament.

Suplimentele cu peptide de colagen sunt singurele care te pot ajuta?

Există și alte suplimente care ajută în tratarea celulitei. 

Recent, s-a demonstrat că, o suplimentare orală cu suc de aronia bogat în polifenoli, pe o perioadă de 90 de zile, a îmbunătățit celulita, a redus în mod eviden grosimea ţesutului subcutanat şi edemele.

Pudra de ginkgo biloba este recunoscută și folosit frecvent în medicina tradițională chineză. Studiile arată că planta poate provoca o creștere a fluxului sanguin la nivelul stomacului, picioare și fese și reduce astfel aspectul celulitei.

Extractul din semințe de struguri este apreciat în medicina tradițională europeană. La fel ca și ginkgo biloba, poate crește fluxul de sânge în multe părți ale corpului.

Iar pentru că orice dietă este necesar să fie susținută cu mișcare și masaj, îți recomand Crema anticelulitică de la Vivanatura. Formula ei conține un complex de 98% substanțe naturale, ce au un rol puternic de ardere a grăsimilor. Sinergia dintre extractele de guarana, ceai şi cafea verde și uleiurile esențiale de lămâie şi grapefruit, oferă putere maximă acestei creme ce elimină depunerile inestetice cu aspect de valuri stimulează microcirculaţia, lipoliza şi conferă fermitate și luminozitate pieli tale.

Se aplică de două ori pe zi. Dacă masajul se realizează cu mişcări ferme, de netezire, fricţiune şi frământare eficienţa cremei anticelulitice creşte. 

Și te invit pe pagina Academiei Vivanatura, să te abonezi la newsletter și să participi la promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/   

Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/   

Mai mult decât atât te invităm la tombolă. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG înscriindu-te la Tombola vivanaturiștilor. Facem 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola   

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

Referințe

Michael Schunck, Vivian Zague, Steffen Oesser,  Ehrhardt Proksch, Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology, J Med Food 2015, (PubMed) (Google Scholar)

Rawlings AV: Cellulite and its treatment. Int J Cosmet Sci 2006  (PubMed) (Google Scholar)

Khan MH, Victor F, Rao B, Sadick NS: Treatment of cellulite: Part II. Advances and controversies. J Am Acad Dermatol 2010  (PubMed) (Google Scholar)

Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S, Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: A double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol 2014  (PubMed) (Google Scholar)

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *