1. Acasa
  2.  » 
  3. Cosmetică naturistă
  4.  » 
  5. Îngrijirea pielii
  6.  » Pielea ta se ususcă mai repede, ustură, sau se decumează – e doar din lipsa unei hidratări optime sau…

Pielea ta se ususcă mai repede, ustură, sau se decumează – e doar din lipsa unei hidratări optime sau…

Când au fost întrebate despre secretul lor pentru o piele impecabilă, cele mai multe celebrități au susținut că se hidratează corect. Cercetările științifice au stabilit că un aport de apă bine ales este o parte esențială a menținerii sănătății generale, dar s-ar putea să te întrebi: e chiar atât de simplu să ai o piele sănătoasă sau mai sunt și alte secrete de aflat?

În acest articol am selectat pentru tine informații prețioase venite de la specialiști în cosmetică, medici dermatologi și studii de ultimă oră. Astfel, dacă și tu te confrunți cu:

  • Piele uscată sau cu tendințe spre uscare sau ofilire în zona pieptului, ori pe mâini,
  • Stare de usturime la nivelul pielii corpului, fără a avea o cauză anume,
  • O descumare ușoară în zona coatelor ori a călcâielor,
  • Uscăciune generalizată astfel că, la periajul uscat cu o perie, observi că pielea se descumează pe porțiuni mari (în special brațe și picioare);

Atunci te  invit să citești acest articol până la capăt. Vom discuta despre hidratare, ce înseamnă nevoia de apă pentru organism și cum îți poți ajuta pielea să revină la o stare de sănătate.

Să fie doar aportul mai mare de apă, drumul către o piele sănătoasă?

„Bea mai multă apă și sporește-ți strălucirea pielii”, este o reclamă binecunoscută și, probabil ai auzit-o și tu, că apa băută în cantitate suficientă, poate oferi o piele curată și strălucitoare. Un grup de cercetători au demarat un mic studiu în acest sens și au descoperit că, la persoanele care nu consumau apă suficientă la începutul studiului, hidratarea corect calculată în funcție de greutatea fiecăruia și efortul zilnic depus, a avut un efect pozitiv asupra aspectului pielii și a ajutat la o hidratare mai bună.

Dar, tot în acest studiu s-a remarcat că, pentru persoanele care au avut un consum potrivit de lichide pe parcursul zilei și înainte de a intra în grup, creșterea consumului de apă, dincolo de un nivel echilibrat de hidratare nu a avut niciun impact suplimentar. 

„Hidratarea pielii este o reflectare a hidratării întregului corp”, ne spune Kathleen C. Suozzi, MD, director de dermatologie estetică la Yale Medicine și profesor asociat la Yale School of Medicine din New Haven, Connecticut. „Pielea se hidratează din interior spre exterior prin atragerea de lichid din fluxul sanguin capilar, explică ea, însă doar atunci când nu există suficientă apă pielea se poate usca. Dacă însă te hidratezi deja corespunzător, este puțin probabil ca un consum de apă în exces să aibă beneficii pentru pielea ta”.

Mituri și efecte reale despre hidratare. Câtă apă ar trebui să bei pentru o piele sănătoasă?

 Beyoncé susține că un galon de apă pe zi (3,78 litri) ține uscăciunea la distanță. Și, cu siguranță ai observat deja acele sticle uriașe de apă pe rețelele de socializare, care par să promoveze „super hidratarea”. Dar să bei atât de multă apă, pentru unele persoane este probabil, inutil.

Kathleen C. Suozzi ne spune că aproximativ 13 căni de apă pentru bărbați (2,6 litri) și 9 căni de apă pentru femei (1,8 litri) reprezintă un aport adecvat de lichide, așa cum este subliniat și de Academia Națională de Știință, Inginerie și Medicină. Însă, „dacă o persoană are multe pierderi transepidermice de apă din cauza transpirației sau căldurii excesive, atunci această cerință crește”, subliniază ea. 

„Mai sunt și alți factori ce provin din alimentație, continuă ea, spre exemplu cafeaua sau băuturile cu conținut în cofeină, sucurile carbogazoase ori ceaiul verde în exces, care deshidratează ori, opusul lor, fructele bogate în apă, ce pot influența, de asemenea, nivelul de hidratare al organismului. Însă cu prea multă apă, sărurile și electroliții din organism se diluează, provocând o afecțiune numită hiponatremie. Mai mult, aportul excesiv de lichide poate pune o presiune asupra rinichilor, care este organul de filtrare al corpului”.

Când și cum ne bem apa pentru a avea o piele superbă 

Dr. Jaliman, profesor clinic asistent de dermatologie la Icahn School of Medicine din Mount Sinai și autor al cărții Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist, ne sfătuiește: „Dacă ți-e sete, organismul îți cere apă. Bea suficientă pe tot parcursul zilei, astfel încât corpul tău să nu aibă șansa să se simtă deshidratat.”

Și totuși, din diverse motive, nu reușești să bei apa pe care ți-ai propus-o. Dar există și alte metode prin care să rămânem hidratați.

  1. Când te trezești, consumă una până la două căni de apă călduță. Chiar dacă unele persoane nu-și pot începe ziua fără cafea, obiceiul de a bea mai întâi una sau două căni de apă călduță este mult mai indicat. De vreme ce nu bem apă pentru mai multe ore pe perioada somnului, e posibil să ne trezim deja deshidratați. În plus, potrivit unui studiu, orice băutură cu cofeină deshidratează, deci și cafeaua. 
  2. Pentru a regla foamea, un pahar cu apă înainte de masă poate ajuta. Un mic studiu publicat în 2018 a constatat că, atunci când bem apă înainte de masă, mâncăm mai puțin, dar ne simți la fel de mulțumiți. Mai mult, sunt deja medici nutriționiști care susțin că, de atunci când simțim foame, e doar sete pe care creierul nostru nu mai știe să o descifreze.
  3. Te confrunți cu moleșeală după amiaza? Alege mai degrabă apa sau un ceai cald neîndulcit, decât cafea. Este obișnuit să experimentezi o scădere a energiei în jurul orei 15:00. Unii beau o cafea sau chiar consumă ceva dulce. S-a constatat însă că o cafea cu 6 ore înainte de culcare perturbă somnul, iar o gustare cu zahăr poate avea efecte la fel de nedorite: și anume, o prăbușire de energie după un vârf de câteva minute. În loc să apelezi la aceste soluții imperfecte, abordează direct cauza principală, care poate fi deshidratarea. 

O recenzie publicată în 2019 a remarcat că, pe lângă oboseală, deshidratarea poate provoca furie, ostilitate, confuzie și depresie. Astfel, obiceiul zilnic de a bea apă la mijlocul zilei te poate ajuta să îți menții nu doar pielea frumoasă, ci și energia și starea de spirit la cote înalte.

  1. Mănâncă-ți apa. Când vine vorba de a atinge obiectivele de hidratare, te poate ajuta să adăugi alimente bogate în apă în farfurie. Conform Clinicii Cleveland, castraveții, țelina, dovlecelul, pepenele verde, căpșunile și conopida sunt un bun început. Așa că, ai grijă ca măcar una dintre aceste alimente sănătoase, care îmbunătățesc tenul, să fie data viitoare în farfurie, atunci când stomacul tău începe să dea semne de nerăbdare.
  2. Limitează alcoolul și dulciurile. „Alcoolul îți deshidratează corpul”, ne spune Dr. Jaliman. „Acest lucru poate face pielea să pară mai ridată și mai uscată. Multe băuturi care conțin alcool sunt, de asemenea, încărcate cu zahăr, și vor face ravagii pe pielea ta. Oamenii  chiar nu ar trebui să se răsfețe cu prea multe dulciuri. Zahărul întărește colagenul printr-un proces numit glicație, ce îmbătrânește pielea. În plus, excesul de dulciuri declanșează inflamația, iar dacă ești predispus la afecțiuni precum psoriazis, acnee sau eczeme, acestea se pot agrava.”

Menținerea unei rutine de îngrijire a pielii este bună și pentru sănătatea ta mintală

„Încearcă cremele care conțin umectanți și compuși emolienți ne sfătuiește Kathleen C. Suozzi. Aceasta va ajuta la reducerea pierderii de lichid în stratul protector exterior al pielii. 

Mai mult, exfoliază-ți pielea. Deși sună contraintuitiv, dacă elimini pielea moartă, vei permite produselor de îngrijire a pielii să pătrundă mai eficient”, continuă ea. „Mulți cred că îți poate lăsa pielea prea uscată, dar asta se petrece doar atunci când cineva se exfoliează prea des. În acest fel, pielea ta va fi mult mai elastică, te vei simți mai bine și orice neplăcere cauzată de usturime, mâncărime sau descuamare va dispărea.” 

Eu îți recomand produsele de îngrijire a corpului de la VivaNatura. Ca toate Formulele Leonard Radutz, sunt produse naturale şi de origine naturală în proporție de 98%, fără parabeni și procesate la rece pentru a beneficia la maxim de calitățile fiecărui compus bioactiv. Pentru a răspunde tuturor necesităților și particularităților speciale ale pielii au fost create două astfel de produse de frumusețe:

  1. Crema de corp cu mango şi unt de shea.  Are efect preventiv împotriva razelor soarelui, a frigului, dar și în cazul șampoanelor și gelurilor de duș care grăbesc îmbătrânirea pielii.

Îmbină proprietățile regenerante ale untului de mango și shea cu principiile active din plante și uleiuri naturale. Crema emoliază, hidratează și repară pielea deteriorată, te răsfață prin acțiunea sa de revigorare, conferind corpului tău un aspect sănătos și foarte atrăgător.

Are în componența sa și ulei de jojoba, cu rol recunoscut antibacterian, antiviral și antifungic natural, făcând-o potrivită pentru îngrijirea tuturor tipurilor de piele. 

  1. Crema de corp cu portocale dulci şi unt de shea. Este o cremă 98% naturală cu un parfum delicat care revigorează şi hrănește. Crema asigură hidratarea optimă, îi redă fermitatea şi elasticitatea devenind astfel netedă şi catifelată.

Formula sa înglobează și uleiuri naturale de măsline, sâmburi de struguri, migdale duci care, împreună cu untul de shea și extractele active din plante, pătrund foarte repede în piele, o emoliază și nu lasă urme grase pe corp. 

Produsele pot fi foloste după duș, pentru o absorbție maimă, dar și în oricare moment al zilei când simți că pielea ta are nevoie de atenție. Dacă ai însă întrebări suplimentare despre produsele de frumusețe și regimurile de îngrijire care se potrivesc cel mai bine tipului tău de piele, nu ezita să contactezi echipa noastră de la VivaNatura.

Și pentru că ești o persoană chibzuită cu sănătatea, dar și cu banii tăi, care vrea să își intrețină pielea în natural și singur, fără o investiție exagerată, te invit în comunitatea Vivanaturiștilor, unde ai la îndemână o mulțime de posibilități:

  1. Să înveți secretele pielii tale și ce o menține sănătoasă și strălucitoare; 
  2. Ești binevenită pe pagina Academiei Vivanatura, unde poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/

Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/      

  1. Mai mult decât atât, te invit la tombolă. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG. Facem 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola
  2. Să te abonezi la newsletter și, astfel, să devii tu specialista pentru cei din jurul tău, cea privită întotdeauna cu admirație, cum găsește soluții naturiste, sigure și eficiente la aproape orice, oferindu-le și prietenilor tăi produse cu discount de vivanaturist.

Toate aceste posibilități sunt acum la îndemâna ta și doar tu decizi ce faci mai departe.

Îți multumesc din suflet ca m-ai urmărit până la capăt și te aștept să îmi spui cum te simți după ce ai folosit aceste produse cosmetice sau altele, ca să putem împărtășii și altora experiența ta fericită. 

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

Referințe

Palma L, Marques LT, Bujan J, Rodrigues LM. Dietary Water Affects Human Skin Hydration and Biomechanics. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology., 2015.

Dietary Reference Intakes. National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine., 2006.

Niven-Phillips L. Beyoncé Beauty. British Vogue., Mai, 2012.

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *