1. Acasa
  2.  » 
  3. Probleme cu
  4.  » 
  5. Probleme cu caderea parului
  6.  »  Părul fin are acum susținători de nădejde. Obiceiuri pentru menținerea sănătății părului tău, potrivit stiliştilor

 Părul fin are acum susținători de nădejde. Obiceiuri pentru menținerea sănătății părului tău, potrivit stiliştilor

Deși nu putem controla felul în care părul nostru decide să crească, putem alege cea mai bună modalitate de îngrijire a lui. Iar dacă a avea un păr fin este foarte asemănător cu un pulover de cașmir – moale și mătăsos la atingere, o îngrijire necorespunzătoare poate conduce rapid la întindere, rupere și alte probleme care deteriorează firele delicate.

Pe scurt, părul fin se întreține cu ceva mai multă muncă. Iată ce spun coafezii de renume despre obstacolele de zi cu zi și cum să alegi cele mai bune produse de îngroșare pentru părul tău. Astfel, dacă și tu îți dorești?

  • un păr sănătos, cu aspect strălucitor
  • fire care se pot pieptăna și aranja fără să se rupă,
  • o coafură pe părul tău fin care să reziste

te invit să citești acest articol până la capăt.

Păr fin vs păr subțire, care este diferența?

Păr fin înseamnă că firele tale de păr sunt subțiri, dar adesea există o mulțime de foliculi pe scalp. Poate că ți-a spus coaforul: „Ai părul fin, dar mult”. Îl poți simți mai mătăsos și mai plat după spălare și e posibil să nu țină atât de ușor într-o coadă de cal.

Părul subțire se referă la cantitatea de păr pe care o ai pe scalp. Ai mai puțini foliculi pe centimetru pătrat, sub lumină puternică îți poți vedea scalpul, iar părul este mai rar. Potrivit NHS, doar în Marea Britanie, aproximativ 8 milioane de femei se confruntă cu căderea părului, iar Harvard Health Publishing estimează că aproximativ o treime dintre femei vor fi afectate la un moment dat în viața lor de o asemenea situație. Și, deși este normal să pierdem păr, în fiecare zi câte 50-100 de fire fără să observăm, căderea constantă a  părului este problematică.

Cum îngrijești părul fin?

Există o mulțime de modalități de a îmbunătăți aspectul părului, dar pe primele locuri sunt  modificarea rutinii de îngrijire a părului și, alegerea corectă a coafurilor pe care le porți:

  1. Spălarea părului se face maxim de 2 ori pe săptămână. Sub duș, șamponul se întinde mai întâi pe mână și apoi îl așezi ușor pe păr și scalp, fără mișcări energice. Firele tale pot suferi dacă masezi prea dur scalpul.

Pentru a gestiona excesul de ulei pe păr, optează pentru șampon uscat între spălări. Resturile de pudră vor curăța excesul de ulei și vor crea mai mult volum.

„Persoanele cu părul fin vor să se spele în fiecare zi pentru că își simt părul gras după numai o zi”, ne spune Jennifer Watson, hairstylist și director educațional la Zenagen Hair Care. “Cu toate acestea, părul fin trebuie să fie șamponat doar de două ori pe săptămână. Spălarea excesivă poate crea o producție prea mare de ulei, ceea ce duce la un păr plat și lipsit de viață. Uleiurile naturale create cu șamponarea redusă adaugă volum și manevrabilitate.”

  1. Balsamul se folosește cu moderație și numai pe vârfuri, altfel părul cel mai apropiat de scalp se va îngrășa foarte repede.

„Unele șampoane tind să se usuce pielea destul de mult, ceea ce poate face ca scalpul să producă în exces uleiuri”, afirmă Dawn Clemens, stilista și fondatoarea LarweHair. „Un balsam hidratant va ajuta la menținerea echilibrului, astfel încât să nu se producă uleiuri suplimentare care țin părul în jos.”

  1. Șterge-ți părul ușor după spălat și folosește un turban din microfibră moale după ce ieși din duș. O frecare prea dură cu un prosop aspru poate rupe firele. Dacă îți usuci părul cu uscătorul, începe cu vărfurile, apoi întoarce capul în jos și usucă rădăcinile, pentru a adăuga un plus de formă și volum.

„Părul ud este cel mai vulnerabil la întindere și rupere în timp ce este tras, așa că este o idee bună să usuci în porporție de 75% vârfurile, apoi rădăcinile cu capul în jos, pentru a adăuga un aspect perfect, minimizând în același timp daunele”,  ne spune Michon Kessler, hairstylist la Haven Salon Studios.

  1. Limitează coafarea la căldură. Pentru că părul fin este atât de vulnerabil la rupere, coafarea cu exces de căldură nu este, în general, recomandată. Cu toate acestea, dacă trebuie să utilizezi un ondulator, alege unul cu o setare de temperatură scăzută și folosește un spray de protecție împotriva deteriorării termice.

„Ca o alternativă la coafarea cu căldură, încearcă rolele moi de păr. Împarte secțiunea de păr în funcție de diametrul rolei”, ne recomandă Abdullah, un binecunoscut hairstilist. „Smecheria pentru a crea volum este să rotești părul la un unghi de 90 de grade față de cap, până la nivelul scalpului pentru a-l fixa.”

  1. Periază-ți părul zilnic. Acest lucru nu numai că îți stimulează fluxul de sânge către scalp și încurajează creșterea părului, dar va evita și încălcelile care pot duce la rupere.

„Părul fin tinde să se încurce mai ușor, iar atunci când este nepieptănat, poate duce la rupere. Nu te speria de căderea părului. Asigură-te că folosești o perie cu peri moi sau flexibili și nu una cu peri rigizi, deoarece aceasta te va ajuta te piepteni fără a aplica prea mult stres asupra părului”, spune Abdullah. „Există chiar o varietate de perii disponibile pentru păr subțire”, continuă el.

  1. Îngrijirea peste noapte. O bonetă de mătase sau o față de pernă de mătase îți protejează părul în timpul nopții. Alunecarea satinului este mai puțin dăunătoare, deoarece reduce frecarea care vine de la o față de pernă din bumbac. Asta înseamnă mai puțină încrețire, încălceli și rupturi dimineața.
  2. Tunde-te regulat. Sună contra-intuitiv, dar tunsorile obișnuite te pot ajuta să îți menții părul puternic, deoarece părul fin este predispus la vârfuri despicate.

„Părul fin are nevoie de tunsori mai frecvente decât alte tipuri de păr, deoarece este mai susceptibil la vârfuri despicate”, spune Kessler. „Nu există un număr magic aici, deoarece tipul de păr al fiecăruia este puțin diferit, dar stiliștii estimează la fiecare șase până la opt săptămâni ca indicator pentru stabilirea unei alte întâlniri cu coafeza ta”.

Cel mai bun șampon pentru păr fin?

Dacă ești în căutarea unui șampon bun pentru păr fin, nu ești singura. Multe dintre noi se confruntă cu provocarea de ne a încuraja firele super-fine să își atingă potențialul. Și nu trebuie să fii un hair stilist pentru a ști că, succesul oricărui regim de îngrijire a părului constă în alegerea produselor potrivite.

Cu mult înainte să te gândești să cheltui pe măști costisitoare de păr sau să investești într-un super uscător de păr, este vital să înțelegi de ce anume are nevoie părul tău. Șampoanele naturale, bogate în ingrediente hrănitoare, extracte de plante și uleiuri esențiale ar trebui să fie primele pe lista ta.

Ca o sugestie, îți recomand produsele de îngrijire a părului de la VivaNatura. Au fost create mai multe produse adecvate  și părului din care poți alege ce ți se potrivește cel mai bine și anume:

Șamponul împotriva căderii părului cu cafea verde și peptide naturale din amarant, un produs de înaltă calitate, a cărui formulă conține extracte de semințe și flori de, cafea verde, guarana, năsturel și rozmarin. Biotinoyl Tripeptide-1 oferă rezultate excepționale de creștere accelerată a firului de păr și îmbunătățire a rezistenței acestuia, iar peptida din amarant dă grosime și strălucire chiar și firelor subțiri și fragile și încetinește îmbătrânirea firului de păr începând cu prima spălare.

Șamponul cu aloe si brusture pentru păr uscat, conține o mare varietate de plante medicinale bogate în vitamine și antioxidanți, vitale pentru sănătatea părului și a scaplului. Ca efecte, se evidențiază prin faptul că îți curăță delicat părul și îl protejează, crește elasticitatea firelor, reducând astfel formarea vârfurilor despicate. Oferă hidratarea optimă necesară acestui tip de păr, care devine suplu, mătăsos și ușor de pieptănat.

Crema de păr cu extract de cafea și petrol împotriva căderii părului. Are în formula sa extracte de semințe de cafea verde, mesteacăn, urzică și iarbă mare, pentru un fir sănătos, dar și pudră din fructe de guarana, extract de ceai verde și ardei iute, cu multiple proprietăți nu doar pentru păr, ci și pentru scalp. În plus, conține ulei de nucă, de ricin, de coriandru și ulei din germeni de grâu cu rol în oprirea căderii anormale a părului și regenerarea lui.

O poți folosi o dată pe săptămână, câteva ore seara, eventual în weekend, când știi că te poți spăla mai târziu pe cap și ai timp să te usuci complet înainte de culcare.

Balsamul de păr cu aloe şi tătăneasă. Compoziția sa este îmbunătățită cu extractul de aloe vera, cu un conținut de peste 75 de elemente nutritive, aminoacizi și enzime. La care se adaugă tătăneasă, răchitan, gălbenele, mușețel precum și uleiuri esențiale de patchoulli și tea tree. Prin folosirea acestuia, rădăcina firului de păr se tonifică și hidratează, se reface structura părului degradat de vopsea, ondulator, soare și vânt, iar în final conferă strălucire și volum coafurii tale.

Masca de păr cu ginseng și argan, bogată în uleiuri naturale, presate la rece, precum și un complex de vitamina E, vitamina A, acizi grași nesaturați, omega 3, omega 6 și omega 9. Ea se recomandă tuturor tipurilor de păr, datorită acțiunii sale profund hrănitoare și revitalizante. Repară firul de păr și îi stopează ruperea, hidratează și redă strălucire părului uscat și tern și îi redă elasticitatea și vitalitatea. Mai mult decât atât, are acțiune antiinflamatoare, calmând pielea capului.

Te invit și pe pagina Academiei Vivanatura, unde poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/, dar și la tombolă. Poți testa gratuit oricare din produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG, participând la cele 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola

Intrând în cominutatea Vivanaturiștilor, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la articole și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

Referințe 

Vaibhav Kaushik, Ritesh Chogale and Sudhakar Mhaskar, Alternative Protocol for Hair Damage Assessment and Comparison of Hair Care Treatments, Int J Trichology  2020, (PubMed)

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *