1. Acasa
  2.  » 
  3. Probleme cu
  4.  » 
  5. Probleme cu caderea parului
  6.  » Cum să scapi de părul gras? 12 trucuri de la coafezi

Cum să scapi de părul gras? 12 trucuri de la coafezi

Părul gras poate fi o problemă frustrantă și jenantă, mai ales când încerci să arăți și să te simți cât mai bine. Din fericire, există multe modalități simple și eficiente de a-l combate și de a obține un aspect proaspăt și curat. Iar dacă te întrebi cum anume, atunci ești în locul potrivit.

Sunt doar câteva din sfaturile de la dermatologi și coafezi pe care le-am găsit pentru tine. Te invit așadar, într-o mică călătorie, pentru a afla cât mai multe despre părul tău și cum poți să îl îngrijești.

Te-ai săturat să te speli la fiecare 2 zile pe cap?

Părul gras este cauzat de supraproducția substanței uleioase secretată de scalp pentru a menține părul și pielea hidratate. Când se produce prea mult sebum, acesta îngreunează și îngrașă firul de păr. Sunt mulți factori care contribuie la producția în exces al acestuia, inclusiv

  • genetica,
  • modificările hormonale,
  • stresul,
  • anumite medicamente, dar și
  • folosirea unor produse greșite de îngrijire a părului,
  • spălarea prea frecventă a părului când, îndepărtarea uleiurilor naturale de pe scalp poate determina supracompensarea și producerea sebumului în exces.

Urmând următoarele sfaturi și trucuri, poți obține un păr sănătos, strălucitor, care rămâne curat și proaspăt pentru perioade mai lungi de timp.

Spune la revedere șuvițelor grase și spune-i bun venit unui păr sănătos și frumos

Să ai părul gras poate fi o luptă zilnică. Dar nu trebuie să fie așa. Învățând cum îl îngrijești poate necesita puțin timp și mai multe testări de produse. Asta pentru că există atât de multe motive diferite, iar pentru a rezolva problema trebuie să o determini corect.

Ajustarea rutinei de îngrijire a părului, aplicarea remediilor naturale care să combată producția de ulei în exces pe scalp și, încorporarea anumitor alimente și suplimente în dieta ta sunt cele 3 direcții importante asupra cărora doresc să îți atrag atenția încă de la început. Când ai în sfârșit produsele porivite și știi să te speli corect pe cap, poți ieși liniștită în oraș pentru că părul tău e aranjat.

  1. Periajul corect. Periatul rar permite uleiului să se acumuleze pe scalp, dar vârfurile se usucă. Cheia pentru a găsi echilibrul este utilizarea unui pieptene cu dinți largi sau o perie cu peri moi ce poate ajuta la distribuirea uleiurilor naturale uniform până la vârfuri, fără a stimula excesiv glandele sebacee.

Binecunoscuta stilistă Cherin Choi, după ce a primit solicitări despre cum să faci față unui scalp gras, dar vârfurilor uscate, a oferit soluția: periajul părului de sus până jos: „Simți că rădăcinile tale sunt uleioase, iar vârfurile sunt uscate? Şi eu. Am tot primit această întrebare. Tu poate îți periezi părul, dar uiți de scalp? Uleiurile vor să călătorească în jos. Înainte de a te spăla pe cap, petrece ceva timp oferindu-i scalpului tău puțină dragoste, cu un mic masaj. Sănătatea părului începe de la rădăcini, iar stimularea circulației sângelui și mutarea uleiurilor în jos va ajuta la sănătatea părului în general.”

Hairstilista Takisha Sturdivant-Drew însă, atenționează posesoarele de păr creț, că nu trebuie să se pieptene decât atunci când este părul este încă umed. „Părul creț tinde să fie mai uscat decât texturile mai drepte, așa că transferul uleiurilor de la scalp până la capăt nu este o prioritate. Periază părul creț când este umed, adaugă un balsam potrivit și descurcă-l de la vârfuri în sus. ”

  1. Curățarea regulată a periilor de păr este importantă pentru menținerea unui scalp sănătos și fără ulei. Elimină părul de pe perie și apoi spal-o în apă caldă cu un șampon ușor. Freacă cu o periuță de dinți, apoi clătește-o și usuc-o la aer. Înlocuiește-ți peria de păr la fiecare două luni pentru a preveni acumularea bacteriilor.
  2. Nu te juca cu părul. Atingerea, învârtirea și frecarea frecventă a părului pot stimula glandele sebacee, determinându-le să producă mai mult ulei. În plus, uleiurile suplimentare de pe mâini vor încărca șuvițele, iar în final părul tău va arăta și mai rău.
  3. Șamponarea. Spălarea regulată cu un produs adecvat poate preveni acumularea excesivă de ulei și poate promova creșterea sănătoasă a părului. Diluarea șamponului cu apă și masarea blândă a acestuia în scalp poate ajuta la distribuirea uniformă a produsului. Încearcă să îți speli părul cu palmele deschise, după care să îl clătești complet și să îl lași să se usuce la aer.

Optează pentru șampon fără sulfați, cât mai natural, fără parabeni ori alte substanțe mult prea usucătoare pentru firul de păr. Șampoanele uscate, deși în trend acum, trebuie folosite cu moderație, pentru că acestea nu îndepărtează complet uleiul, murdăria și acumularea de sebum de pe scalp.

  1. Sfaturi pentru spălat părul. Planifică-ți spălările în zilele de antrenament, deoarece transpirația poate răspândi uleiuri și va face părul să arate gras. De asemenea, spală-te după ce ai purtat pălărie, căști pufoase, eșarfe ori bentițe pe cap. Alternativ, îți poți lega părul pentru a prelungi timpul dintre spălări.
  2. Balsamul de păr nu se întinde și pe scalp. Orice coafeză știe că balsamul trebuie aplicat de la jumătatea firului de păr în jos până la vârfuri și masat ușor. Cel mai bine, aplică-l începând de la vârfuri, oprindu-te la doi centimetri distanță de scalp. Da că îl pui direct pe scalp, va crea un aspect prea gras, poate favoriza căderea părului și duce la creșterea bacteriilor.

Nu folosi balsam cu silicon. Acesta se poate găsi în multe produse pentru păr, însă se acumulează pe scalp și poate cauza neplăceri.

  1. Oțetul de mere este un aliat de nădejde pentru a dizolva și îndepărta reziduurile și sebumul în exces de pe păr și scalp, în primul rând datorită naturii sale acide. Mai acid decât un șampon obișnuit, te va scăpa nu doar de murdărie, ci și de celulele moarte de pe piele,  fără să afecteze sănătatea firelor de păr. În plus, echilibrează nivelul pH-ului și previne infecțiile fungice. Se diluează 2-3 linguri în 2 căni de apă și se clătește părul cu acest amestec, de 2-3 ori pe săptămână.
  2. Clătește bine părul după spălat. Un aspect esențial pentru a menține un scalp curat și sănătos este clătirea temeinică. Folosește-ți degetele pentru a masa ușor scalpul astfel ca reziduurile rămase să fie eliminate și numai cu apă călduță pentru a evita să îndepărtezi de pe păr uleiurile sale naturale.
  3. Fă-ți singură măști pentru păr:

– Aloe vera, are proprietăți astringente naturale care ajută la îndepărtarea excesului de ulei și a impurităților de pe scalp. Aplică un gel de aloe ca mască pentru păr și scalp, o dată pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

– Gălbenușul de ou este grozav pentru scalpul gras datorită conținutului ridicat de sulf și proteine. O mască de păr cu 1 gălbenuș de ou, 1 linguriță ulei de cocos și lămâie reduce secreția de ulei și oferă un aspect mai moale și mai mătăsos.

– Uleiul esențial de tea-tree are proprietăți antiseptice care mențin scalpul sănătos și curat. Se amestecă câteva picături de ulei cu un ulei purtător de argan și se masează pe scalp timp de 5-7 minute. Pentru cele mai bune rezultate, se folosește cel puțin de două ori pe săptămână.

– Extractul de ceai verde este benefic pentru păr, deoarece ajută la reducerea producției de sebum și hrănește pielea atunci când este aplicat local. Pentru a fi mai ușor, se recomandă utilizarea unui șampon care să includă extract de ceai verde.

– Sucul de lămâie este acid și ajută la eliminarea uleiului și a mătreții. Se amestecă 2 linguri de suc de lămâie cu apă, se masează scalpul și se clătește după câteva minute.

– Bicarbonatul de sodiu exfoliază scalpul și elimină murdăria și uleiul. Fă o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă și aplic-o pe scalp.

– Tratamentul cu ulei de cocos poate condiționa în profunzime părul și scalpul. Este util la eliminarea excesului de ulei de pe scalp și rădăcini, oferind în același timp hidratarea atât de necesară.

– Uleiul esențial de rozmarin are proprietăți antifungice și astringente, ce poate echilibra producția naturală de ulei a scalpului în timp ce hidratează părul. Este o alegere excelentă pentru persoanele cu scalp gras, deoarece promovează un păr sănătos, fără a lăsa o senzație uleiosă.

– Masca cu miere calmează scalpul și ajută la tratarea mătreții, datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice.

– Hamamelisul este o alegere utilă pentru părul gras, deoarece reduce mâncărimea, scade producția de ulei și calmează inflamația cauzată de afecțiunile scalpului. În plus, este potrivit pentru scalpul sensibil.

  1. Nu îți lega constant părul, deoarece tragerea acestuia în spate prea des, face ca uleiurile de pe scalp să se răspândească mai repede. Poți sta cu părul lăsat în prima zi după spălare, iar apoi lega în coadă pe măsură ce se încarcă cu ulei, pentru a prelungi astfel timpul dintre spălări.

De asemenea, evită instrumentele de coafare la căldură, deoarece îndepărtează uleiurile naturale de pe scalp, ceea ce duce la uscare și rupere. folosește în schimb produse de styling.

  1. Dieta. Ce ar trebui să mănânci pentru a preveni îngrășarea părului? O alimentație echilibrată este esențială pentru menținerea sănătății părului și a scalpului. Anumite alimente pot ajuta la controlul producției de ulei în exces, iar altele trebuiesc eliminate. Iată câteva recomandări:

– Evită zahărul în exces, lactatele și carnea roșie. Includeți grăsimi și carbohidrați sănătoși, alimente bogate în omega-3, fructe și legume.

– Proteinele slabe. Știm deja că proteinele reprezintă unul dintre macronutrienții esențiali de care avem nevoie zilnic pentru ca organismul nostru să funcționeze optim. Conform USDA, o proteină slabă este aceea care are mai puțin de 10 grame de grăsimi per 100 grame de produs. Poți alege ouăle, fasole, linte, năut, iaurt grecesc ori brânză de vaci sau chiat tofu.

– Suplimentează cu vitamine. Anumite afecțiuni medicale pot contribui la producția excesivă de ulei pe scalp, iar vitaminele susțin oganismul pe lângă tratamentul de bază.

– Acizii grași esențiali reduc producția de sebum în exces și asigură un păr sănătos. Cele mai bune surse sunt nucile, semințele și cerealele integrale nerafinate.

  1. Redu stresul. Și stresul poate contribui la apariția părului gras. Atunci când suntem mult prea solicitați, corpul nostru eliberează cortizol, un hormon ce stimulează în exces glandele sebacee din scalp și conduce la o creștere a producției de sebum și deci, la acumularea de ulei pe păr.

Cum începi?

Poți folosi cu succes, Șamponul cu lămâie și argan pentru păr normal şi gras, de la VivaNatura, cu peste 15 extracte de plante și uleiuri esențiale în doze bine definite. Totul pentru o curățare adecvată a părului și scalpului, fără să le usuce. Uleiul esențial de roiniță, iarba mare, salcia, mesteacănul și urzica elimină excesul de ulei, dar și de reglează secreția de sebum în același timp.

Eu te invit să te înscrii la TOMBOLA de pe pagina VivaNatura. În acest el, ai posibilitatea să primești oricare din produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG, în 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: https://www.facebook.com/groups/oprestecadereaparului

De asemenea, pe pagina Academiei Vivanatura, poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/. În plus, te poți informa despre ultimele noutăți, vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. Noi te așteptăm cu drag.

Testimoniale Vivanatura produse naturiste

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *