1. Acasa
  2.  » 
  3. Cosmetică naturistă
  4.  » 
  5. Îngrijirea pielii
  6.  » Celulită? Două tipuri de masaj care îți fac pielea mai fermă și mai frumoasă

Celulită? Două tipuri de masaj care îți fac pielea mai fermă și mai frumoasă

Multe dintre noi suntem familiarizate deja cu celulita. Acele mici denivelări din jurul coapselor sau oriunde există deja un strat de grăsime suplimentară. 

La unele din noi se agravează tot mai mult în fiecare an și deceniu de la prima naștere, la altele odată cu creșterea în greutate. Sunt femei pentru care celulita a devenit ceva normal. O altă fațetă a corpului nostru frumos, în continuă schimbare.

Dincolo de discuțiile legate de starea de sănătate generală a unei femei care face celulită, este apectul estetic. Și absolut toate ne dorim (chiar în secret) să avem un trup frumos, tonifiat și cu o piele netedă și strălucitoare. Așa că, celulita trebuie să dispară.

Cum apare celulita?

Celulita este cauzată de benzile încordate de țesut conjunctiv care atașează pielea de țesutul muscular subiacent. Pe măsură ce celulele adipoase se formează în mod natural în spațiul dintre mușchi și piele, ele împing pielea și formează acel aspect de gropițe. 

Inflamația generalizată, pierderea de colagen și un drenajul limfatic slab contribuie la agravarea ei. Circulația sanguină insuficientă la nivelul picioarelor, mai ales dacă ești inactivă, pot agrava situația. La care se adaugă vârsta, antecedentele familiale și secreția mare de hormoni estrogeni. 

De aici și necesitarea unor acțiuni care să reducă celulita și să redistribuie celulele adipoase mai uniform.

Masajul elimină celulita? 

Potrivit lui Arnold Kelly, terapeut și maseur autorizat, masajul îmbunătățește tonusul pielii și netezește gropițele celulitei. Întinde țesuturile pielii, redistribuie celulele adipoase și stimulează circulația și drenajul limfatic, toate chei importante atunci când vrei să  ameliorezi aspectul celulitei. 

Un singur masaj bun poate îmbunătăți temporar aspectul celulitei, însă nu e suficient. Poți rezerva o serie de întâlniri cu un profesionist, sau îți poți face propriul masaj acasă, atâta timp cât urmezi o tehnica adecvată. 

Martine de Richeville, terapeut și maseur recunoscut pentru tehnica ei anticelulitică, sugerează cel puțin zece ședințe pentru a vedea primele rezultate.

4 cele mai bune mișcări de masaj în celulită

Te-ai hotărât să te ocupi singură de tine și ești plină de entuziasm și gata de treabă? Nu îți fie teamă să folosești mișcări puternice și ferme în timpul masajului. 

Se începe prin a trece cu o cantitate de ulei de masaj sau cremă peste toată suprafața picioarelor, de jos în sus. Mișcările de netezire pot fi circulare sau liniare, totul e să insiști pentru ca totul să fie bine acoperit de ulei. Asta va încălzi pielea și va pune în mișcare sângele. 

Apoi urmează mișcările specifice de masaj:

  1. Frământarea. Implică o combinație de mișcări asemănătoare celor de a frământa aluatul. Degetele sunt folosite pentru zonele sensibile, cum ar fi partea superioară a brațelor, genunchii și gambele interioare, în timp ce coapsele, stomacul, șoldurile și fesele pot fi masate cu mâna. 
  2. Ciupirea pielii între degete. Această tehnică folosește o mișcare de rulare a pielii între degete și se potrivește foarte bine pe șolduri și pe coapse.
  3. Fricțiunea cu degetele îndoite. Aceste mișcări viguroase sunt folosite pentru a descompune depozitele de grăsime încăpățânate care stau sub piele, făcându-le să se dizolve mai repede și să fie eliminate de sistemul metabolic.
  4. Percuția. Loveste ușor pielea cu palma ca și cum ai cânta la o tobă. Ai grijă un masaj celulitic este bine să fie mai dur, dar nu să îți facă vânătăi.

Periajul uscat ajută?

Deși este o adăugare relativ recentă la regimurile occidentale de îngrijire a pielii, periajul uscat a făcut parte din medicina tradițională ayurvedică de secole. Nu există niciun sprijin științific pentru afirmația că tratează, reduce sau elimină celulita de pe corp și totuși, imediat după o sesiune viguroasă de periaj uscat, fluxul sanguin crește, iar pielea este revigorată. În plus, exfoliază pielea, îndepărtând celulele uscate și moarte ale pielii. 

Tratamentul implică trecerea unei perii aspre pe piele, fie cu mișcări lungi, fie circulare. Dacă este efectuat cu blândețe, periajul uscat te relaxează.

Pasionații de acest gen de masaj recomandă perii naturale care să nu lase urme roșii sau zgârieturi pe piele. Poți alege chiar să combini puțin ulei de cocos, jojoba sau argan cu o picătură sau două din uleiul esențial preferat, după care să tamponezi peria cu acest amestec înainte de a începe.

Periajul uscat se face pe pielea goală și de preferabil imediat înainte de a face baie sau duș, deoarece celulele pielii se vor slăbi în acest proces și le poți clăti după aceea.

Începe de la picioare, de jos în sus cu mișcări ușoare. Acoperă fața, spatele și părțile laterale ale unui picior, apoi continuă cu celălalt.   

Urmează șoldurile și fesele, trecând la mișcări circulare mici, după care perie brațele pe rând, începând de la mână și îndreptându-te spre umăr. Este posibil să descoperi că o perie cu mâner lung te ajută pentru spate și umeri. Ai grijă la pielea sensibilă de pe stomac și nu peria mameloanele. 

Cu o perie mai mică, freacă ușor pielea de pe gât și față.

Pentru masajul umed, eu îți recomand Crema anticelulitică de la Vivanatura. Formula ei conține un complex de 98% substanțe naturale, ce au un rol puternic de ardere a grăsimilor. Sinergia dintre extractele de guarana, ceai şi cafea verde și uleiurile esențiale de lămâie şi grapefruit, oferă putere maximă acestei creme ce elimină depunerile inestetice cu aspect de valuri stimulează microcirculaţia, lipoliza şi conferă fermitate și luminozitate pieli tale.

Se aplică de două ori pe zi. Dacă masajul se realizează cu mişcări ferme, de netezire, fricţiune şi frământare eficienţa cremei anticelulitice creşte. 

Și te invit pe pagina Academiei Vivanatura, să te abonezi la newsletter și să participi la promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/ 

Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/ 

Mai mult decât atât te invităm la tombolă. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG înscriindu-te la Tombola vivanaturiștilor. Facem 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola 

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

Referințe 

The right massage can relax the body and improve health. University of Alabama at Birmingham, 2013 Peer review research articles 

Cellulite, American Society for Dermatologic Surgery

Cellulite treatments: What really works? American Society for Dermatologic Surgery

 

   

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *