1. Acasa
  2.  » 
  3. Cosmetică naturistă
  4.  » 
  5. Îngrijirea pielii
  6.  » Cele mai bune motive pentru care îngrijirea mâinilor este la fel de importantă ca și îngrijirea feței 

Cele mai bune motive pentru care îngrijirea mâinilor este la fel de importantă ca și îngrijirea feței 

Mâinile tale sunt cea mai ocupată parte a corpului, și totuși una dintre cele mai ignorate. Îți folosești mâinile pentru aproape orice, de la amânarea alarmei dimineața până la tragerea păturii peste tine când te duci la culcare. 

În plus, pentru a crea o primă impresie grozavă, degetele moi și netede sunt la fel de importante ca o strângere fermă de mână și reprezintă cartea ta de vizită. Imperfecțiunile feței pot fi acoperite cu fond de ten, unghiile fragile cu un lac de unghii potrivit, însă mâinile tale vor fi mereu la vedere. Unei persoane cu mâini neîngrijite îi va fi mai greu să socializeze.

Nu ar fi atunci evident că trebuie să ai grijă de mâinile tale la fel de mult cât ai grijă de fața ta? Vestea bună este că, spre deosebire de ten, este destul de ușor să faci asta, fără să petreci minute în șir în fața oglinzii. 

Ce spun dermatologii despre îngrijirea mâinilor?

Unul dintre motivele pentru care dermatologii insistă pentru îngrijirea mâinilor este acela că, de-a lungul zilei, intrăm în contact cu multe suprafețe. Iar atunci când nu ajungem să ne spălăm ori să ne igienizăm mâinile, putem răspândi germeni și bacterii. Ori, ne putem provoca unele neajunsuri dacă ne atingem fața sau gura fără să fim conștienți de asta. Mai sunt însă și alte aspecte pentru care mâinile ar trebui să aibă partea lor de răsfăț:

Sunt primele care prezintă semne de îmbătrânire. Studiile au arătat că, dintre toate zonele de pe trup, pielea de pe mâini este prima care prezintă semne de îmbătrânire. Pe lângă faptul că zona de pe dosul mâinii este mai subțire și delicată, este expusă la tot felul de factori de stres din mediu, ce pot provoca îmbătrânirea prematură. Dacă mai adaugi și spălarea constantă, microleziunile ce pot apare datorită muncii sau neglijenței, ori unele obiecte de îmbrăcăminte mai aspre, mâinile tale pot suferi destul de mult. 

Ajută la vindecarea pielii deteriorate și la prevenirea descuamării. Singurul lucru mai neplăcut decât o atingere rece, este atunci când cel cu care dai mâna are pielea aspră și uscată. Imaginează-ți acum o atingere din partea unor mâini solzoase și extrem de uscate. Te face să te simți inconfortabil, nu-i așa? 

Menținerea unei hidratări corecte previne uscarea și rugozitatea. O cremă ușoară, nelipicioasă și care să se absoarbă ușor în piele, îți lasă mâinile vizibil mai netede și moi. Iar o formulă îmbogățită cu uleiuri naturale și vitamine va vindeca pielea deteriorată și va preveni exfolierea. 

Ajută și la menținerea unghiilor sănătoase. O cremă bună de mâini nu numai că îți va hidrata pielea, dar și cuticulele tale vor beneficia. Masarea zilnică a mâinilor cu o cremă hrănitoare îți va oferi unghii mai puternice, mai lungi și mai sănătoase.  

O cremă eficientă și o spălare delicată a mâinilor este destul?

Pielea sănătoasă conține lipide naturale și umiditate suficientă pentru a crea un strat protector împotriva contaminanților fizici și a infecțiilor cu agenți patogeni. Acest strat de suprafață trebuie menținut sănătos, iar utilizarea regulată a cremelor hidratante ajută la hrănirea și condiționarea pielii, la încurajarea producerii de lipide și la reînnoirea celulară.

Multe creme și produse de spălat pentru mâini sunt formulate folosind ingrediente naturale, cum ar fi nuca de cocos, uleiul de migdale și extracte de flori, care îți ajută pielea să se vindece în mod natural. Aceste ingrediente sunt absorbite ușor în straturile pielii pentru a o repara și vindeca din interior. În plus, adaosul unor uleiuri esențiale plăcute, pot transforma un astfel de produs cosmetic într-un răsfăț, în timp ce repară daunele. Dar este suficient? Dermatologii au o altă părere și vin cu câteva sfaturi:

  1. Protejează-ți mâinile de soare. Acest lucru este esențial dacă dorești să îți menții o piele tânără și să ai rezultatele dorite de la crema cu care te tratezi. În zilele calde, o protecție solară cu spectru larg, rezistentă la apă și cu SPF 30 sau mai mare, e bine venită înainte de a ieși în aer liber. 

De asemenea, mulți dermatologi recomandă purtarea unor mănuși subțiri, de protecție împotriva soarelui, în timpul conducerii. Mai ales dacă pleci la drum lung și știi ca ziua va fi toridă. 

  1. Poartă mănuși în timpul curățeniei și al grădinăritului. Apa fierbinte, detergenții și munca în curte îți pot usca pielea și îmbătrâni mâinile. Chiar dacă ai senzația că petreci doar câteva minute să speli vasele, ori că tăiatul trandafirilor nu e foarte solicitant, te poți trezi că mâinile tale se usucă, au devenit mai aspre decât de obicei sau chiar te ustură. Caz în care ai mai mult de recuperat cu refacerea pielii decât dacă te-ai fi protejat de la un început.
  2. Hidratarea e importantă, însă momentul potrivit pentru asta o poate susține și amplifica. Aplicarea unei loțiuni sau creme după ce te-ai spălat pe mâini, după duș ori mers la piscină sau saună, favorizează reținerea apei în piele. 
  3. Dacă ești una din persoanele care lucrează într-o instituție de asistență medicală, ai nevoie de mai mult decât o cremă obișnuită de mâini. Frecvența ridicată de igienă a mâinilor și purtarea de mănuși chirurgicale, duce la un risc crescut de sensibilizare. Ca atare, utilizarea cremelor hidratante fără parfumuri sintetice și cu o concentrație mai mare de uleiuri naturale, te poate ajuta la reducerea acestui risc. 

Eu îți recomand produsele de îngrijire a mâinilor de la VivaNatura. Ca toate Formulele Leonard Radutz, sunt produse naturale şi de origine naturală în proporție de 98%, fără parabeni și procesate la rece pentru a beneficia la maxim de calitățile fiecărui compus bioactiv.

Pentru a răspunde tuturor necesităților și particularităților speciale ale pielii au fost create două astfel de produse de îngrijire:

  1. Cremă reparatoare pentru mâini cu unt de mango și shea

Acest produs este rezultatul cercetărilor în direcţia folosirii substanţelor naturale pentru protecţia şi repararea mâinilor supuse spălărilor repetate şi acţiunii unor substanţe neprietenoase cu pielea. Crema conține substanțe regenerante care susțin refacerea pielii:     unt de mango și shea,  ulei de migdale și struguri,  vitamina E, extract prebiotic din cicoare ce refac bariera de apărare naturală a pielii și, acid hialuronic natural pentru o hidratare foarte bună a mâinilor.

Datorită acestor ingrediente, crema poate fi utilă de persoanele care lucrează în domeniul alimentar, cosmetic sau care, realizează diverse activități ce afectează pielea mâinilor.

  1. Cremă de mâini cu galbenele și catină 

Formula sa îmbină ingrediente naturale care hrănesc, protejează, hidratează și răsfață pielea. Este potrivită mai ales în sezonul rece când, din pricina temperaturilor scăzute, pielea mâinilor se înroșeste și se usucă. Uleiurile naturale de cătină, măsline, migdale dulci împreună cu untul de shea și extractul de gălbenele pătrund foarte ușor piele, făcând-o netedă și catifelată. Echilibrează secreţia de sebum și nu blochează porii, înmoaie pielea, o regenerează și, previne apariția semnelor de îmbătrânire a pielii.

Pentru a alege ce este mai potrivit pentru tine, poți întreba specialiștii VivaNatura, pe forumul Academiei, https://academiavivanatura.ro/, ori poți intra pe pagina de testimoniale a celor care deja au folosit produsele și au avut rezultate care merită împărtășite, https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/     

Ori, vin-o la tombolă. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG. Facem 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola     

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

Referințe

Dermatologists have firm grip on new treatments for the aging hand. American Academy of Dermatology, News release issued August, 2011. 

Stern DK, Diamantis S, et al., Water content and other aspects of brittle versus normal fingernails. J Am Acad Dermatol 2007

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *