Una dintre greșelile pe care le fac persoanele cu tenul uleios este să folosească ingrediente de îngrijire a pielii care usucă prea puternic. Este cel mai important aspect care trebuie luat în considerare atunci când pornești pe drumul cel sensibil al îngrijirii tenului gras.
Îndepărtarea excesului de uleiuri naturale provoacă organismul să producă și mai mult sebum, iar supraproducția de sebum poate provoca pori înfundați și acnee. Prin urmare, este esențial să folosești ingredientele potrivite pentru fața ta, care nu sunt prea dure, unele dintre ele disponibile chiar foarte ușor.
Dacă te-ai săturat de pelicula de ulei ce îți face fața să strălucrească mereu, vânează-ți bucătăria și probabil vei gasi unele dintre cele mai bune ingrediente care te vor ajuta sa reduci excesul de sebum si porii deschisi.
Secrete și rețete naturale
1.Mai întâi sunt măștile cu argilă. Nu numai că sunt grozave pentru sănătatea generală și aspectul pielii tale, dar sunt și uimitoare pentru capacitatea lor de a absorbi excesul de ulei și de a-ți detoxifia porii – toate cu blândețe. Iar un plus de vitamina C, ca antioxidant, protejează pielea de daunele mediului și de radicalii liberi și oferă hidratarea necesară fără a înfunda porii sau a lăsa un reziduu gras, menținând echilibrul pielii. Sunt pe cât de relaxante, pe atât de funcționale, mai ales dacă pielea ta este predispusă și la acnee.
Cum se aplică? Aici vin secretele. Ai spune că, tot ce trebuie să faci este să o întinzi pe față, să aștepți să se usuce și apoi să te clătești… Ei bine, nu-i tocmai așa. Există faza umedă pentru o mască de argilă și cea uscată. În timpul fazei umede, pielea ta asimilează nutrienții benefici care sunt prezenți în mască. Când argila începe să se usuce pe margini, stimulează și fluxul sanguin al feței și regenerarea celulară. Pentru ultima fază e nevoie de atenție, pentru că îi poate face pielii tale mai mult rău decât bine. În timpul fazei uscate, masca absoarbe umiditatea din piele, ștergând toate beneficiile pe care tocmai le-a oferit, provocând deshidratare și iritare. Deci, dacă ți-ai simțit vreodată fața uscată și cu mâncărime după ce ai îndepărtat o mască de argilă, este posibil să o fi lăsat prea mult timp.
Deci, cum ar trebui să aplici mască de argilă? După ce ți-ai curățat fața și ți-ai deschis porii, aplică un strat generos de mască uniform pe față, evitând ochii. Odată ce observi că masca începe să devină fulgioasă, dar încă se simte puțin umedă sau lipicioasă, clătește-ți fața și aplică crema hidratantă preferată. În acest fel, veți obține toate beneficiile de care ai nevoie de la masca de argilă fără a-ți face griji că se usucă prea mult pielea.
Un truc pentru a maximiza efectele argilei – adaugă câteva ingrediente naturale care nu inhibă hidratarea ori înfundă porii. Dacă ai pielea sensibilă extractul de aloe vera e numai bun. Ori, pune una până la două linguri de apă de trandafiri pentru a obține o consistență netedă și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Vrei un pic de exfoliere? Alege o mască care conține acid glicolic sau lactic.
În cele din urmă, nu exagera cu cât de des aplici masca de argilă. Argila se aplică de 2-3 ori pe săptămână timp de cel mult 10 minute, altfel poate deteriora echilibrul pielii, ceea ce, evident, e de evitat!
După ce ai curățat masca asigură-te că folosești o cantitate suficientă de cremă hidratantă pentru a-ți etanșa noua hidratare.
2 .Un alt ingredient foarte bun pentru tenul gras este albușul de ou. Albușurile controlează uleiul de pe față și astfel previn acneea și punctele negre. Sunt excelente pentru a micșora porii și pentru a oferi un aspect mai strâns și mai ferm pielii. De fapt, datorită proprietății lor astringente, pot rivaliza chiar și cu cel mai bun produs de îngrijire a pielii care strânge porii.
Principala componentă nutritivă a albușului de ou este proteina. Susținătorii măștilor de față cu albuș de ou cred că această proteină are efecte de strângere a pielii și de absorbție a excesului de ulei. Mai mult decât atât, albușurile conțin vitamine și minerale ce pot aduce beneficii aspectului general al pielii. Multe bloguri și site-uri web de frumusețe includ o varietate de rețete de măști de față cu albuș de ou pentru a se potrivi diferitelor tipuri de piele. Iată ce se potrivește pentru tenulgras:
Ia un albuș de ou și amestecă-l cu două linguri de fulgi de ovăz și câteva picături de suc de lămâie. Aplică pasta pe față timp de 20 de minute și clătește cu apă. Amestecul de ou și lămâie funcționează perfect pentru a reduce excesul de sebum. Albușurile scot uleiurile din pori, iar sucul de lămâie acționează ca un agent de albire natural.
O altă modalitate este să bați un albuș de ou și sucul de la o jumătate de lămâie într-un bol până când devine spumos. Se aplică pe fața spălată mai întâi cu apă caldă, în strat subțire folosind un tampon de bumbac. Se lasă să acționeze 10 minute. Dacă adaugi și suc de castravete, va ajuta la calmarea pielii. Când pui ceai de mentă obții proprietăți antibacteriene.
În general, este sigur să folosești măști de albuș de ou de 1 până la 2 ori pe săptămână, nu mai mult de 15 minute. Această frecvență ajută la evitarea potențialei iritații, permițând în același timp pielii să beneficieze de toți ingredienții activi.
ATENȚIE, dacă observi mâncărime ușoară, roșeață sau umflături după ce ai folosit albușul de ou, nu îl mai utiliza. Practic orice substanță poate provoca iritații ale pielii, chiar dacă nu ai o alergie sau o intoleranță.
3. Banana. Virtuțile bananei în materie de frumusețe sunt numeroase. Protejează pielea de îmbătrânire și întârzie apariția ridurilor datorită bogăției sale în antioxidanți, vitamina E și omega 3, 6 și 9, unifică pielea prin estomparea petelor de vârstă și a altor imperfecțiuni, hidratează intens prin întărirea barierei cutanate datorită acizilor grași pe care îi conține și, acționează ca un peeling natural, eliminând excesul de sebum și celulele moarte ale pielii.
Cercetările de laborator au arătat că banana verde este de 10 ori mai antioxidantă decât uleiul de argan, iar o banană coaptă crește producția de colagen cu 136% și elastină cu 30%.Cifrele vorbesc de la sine. Iar cojile de banană au la fel de multe proprietăți de frumusețe ca și pulpa unei banane coapte.
Atât coaja cât și pulpa de banană apar ca ingrediente naturale anti-îmbătrânire de care toată lumea ar trebui să profite, fiind perfecte chiar și pentru ridurile care au fost prezente pentru o perioadă mai lungă de timp.
Dacă vrei să faci acasă un tratament facial anti-îmbătrânire, poți freca pe pielea curată o coajă de banană.
Las-o să acționeze 20 de minute și apoi aplică crema de zi. Pentru un ten frumos de dimineață poți opta pentru o mască de față foarte simplă. Banana amestecată cu făină de orez alb sau chiar zahăr și un ulei vegetal bun pentru tenul gras ori miere. Fă o pastă pe care să o lași pe față timp de 15 minute. La final masează ușor pielea: făina de orez sau zahărul face un peeling delicat și îți curăță și mai bine tenul. Nu uita să aplici apoi crema hidratantă.
Un tratament complet pentru tenul gras?
Produsele naturale de la VivaNatura sunt deja recunoscute pentru efectele lor benefice asupra pielii, dar și pentru acțiunea non alergenică. Pentru ca tenul tău să aibă parte de îngrijire completă, eu îți recomand:
– Pentru o demachiere optimă, Apa micelară pentru luminozitate Albă ca Zăpada cu Ginseng și vitamine este o alegere potrivită. Este un produs 96,5% natural şi de origine naturală, procesat la rece. Curăță delicat si eficient pielea de impurități și particule de poluare, îndepărtează cu ușurință machiajul de pe față, ochi, buze și decolteu. În plus, este îmbogățită cu prebiotice care ajută la protejarea microbiomului pielii.
– Loțiunea purificatoare pentru ten mixt și gras cu grapefruit și salvie. Curăță și împrospătează tenul, conferă luminozitate și degresează pielea. Are rolul de a elimina orice urme de uleiuri rămase pe piele și pregătește tenul pentru absorbția cremei. Închide bine porii feței și îi redă prospețimea.Acidul salicilic și oxidul de zinc asigură efectul antiseptic, în timp ce glicerina și acidul hialuronic sunt ingrediente umectante. Aloe vera și extractele active din plante completează proprietățile tonice și astringente, iar uleiul de grapefruit energizează și regenerează pielea.
– Masca de față cu trandafir și argilă pentru toate tipurile de ten, are în compoziție argilă activă, uleiuri naturale de tea tree, geraniu, extract de trandafiri, gălbenele, nalbă mare, răchitan, tătăneasă. Formula are o serie de efecte benefice: pielea respiră liber, datorită eliminării impurităților și a excesului de sebum, tenul capătă un aspect sănătos, curat și catifelat, gomajul stimulează microcirculația sanguină și reînoirea celulară, determinând un efect profund de regenerare, curăță porii în profunzime și previne apariția acneei.
– Crema de față pentru ten gras cu Aloe Vera cu grapefruit. Efectele sale sunt generate de mixul activ de uleiuri naturale, aloe vera, pudră de bambus, ulei de grapefruit, acid salicilic și oxid de zinc.Vine cu proprietăți emoliente, pătrunde foarte ușor în țesuturi, previne uscarea excesivă a pielii, reglează hipersecreția de sebum și absoarbe transpirația. Acidul salicilic ajută la exfolierea celulelor moarte şi crește factorul de reînnoire epidermică, prevenind astfel astuparea porilor. Se poate folosi ca o cremă de zi sub machiaj.
– Crema hidratantă matifiantă pentru ten mixt cu bambus și migdale dulci. Este un produs ce menţine echilibrul între zonele grase și cele uscate, acţionând atât ca un astringent, cât și ca o cremă hidratantă. Îți hrănește în profunzime tenul, reglează secreţia de sebum, reduce porii, purifică și conferă în final un aspect luminos şi mat tenului. Ingredientele sale active, printre care se disting uleiurile naturale de chimen negru, orez brun, cătină și squalane, pătrund rapid în piele, și au efecte antioxidante, emoliente, și hidratante. Îmbunătățesc elasticitatea pielii şi acționează inclusiv ca fotoprotector, antirid şi antiaging. Merge ca și cremă de noapte.
– Pielea grasă nu este lipsită complet de riduri. De aceea, Serum-Gel Contur Ochi Antirid Anticearcăn este o achiziție binevenită alături de celelalte produse de frumusețe. Formula sa specială cu aur, argint și platină coloidală, la care se adaugă extractele naturale din nalbă mare, aloe vera, castan, arnică, albăstrele, ginseng și guarana, diminuează cearcănele, reduc pungile de sub ochi și hidratează pielea în profunzime, având efect antirid.
Pentru oferte de nerefuzat te așteptăm pe pagina Vivanatura. Dar și în comunitatea Vivanaturiștilor pe pagina Academiei Vivanatura. Te vom anunța imediat despre produse, noile tendințe în domeniul îngrijirii cosmetice și trucuri și rețete despre cum să îți îngrijești, nu doar tenul.
Te poți înscrie și la Tombolă. 5 extrageri lunare pentru ca tu și familia ta să poți testa oricare din produsele noastre. Totul, de la pasta de dinți, la formulele de îngrijire a tenului, sau șampoane, este conceput din ingrediente naturale și de origine naturală, în proporție de 98-100%. Cosmeticele sunt procesate la rece, pentru ca fiecare compus din extractele de plante și uleiuri să rămână activ, având astfel un maxim de eficiență pe pielea ta.
Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă
Referințe
Xianghua Zhang, Zhongxing Zhang, Han Tao, Xiaofeng He, Kungchi Hsu, Wenna Wang, Xiaofeng Fang, Andrew Steel, Comprehensive assessment of the efficacy and safety of a clay mask in oily and acne skin, Skin Res Technol 2023, PubMed
Medical News Today, Are egg white face masks good for your skin? November 2018
Kadalys, Sustainable Banana Science, Our tips for using banana peel on the fac
0 Comments