Atunci când vine vorba de măști anticneice pe care le poți prepara la tine acasă, ai acces la o mare varietate de substanțe, la care inițial, poate nici nu te-ai fi gândit.
Dacă ești o persoană curioasă, deschisă să experimenteze cu un minim de efort și o investiție redusă, acest articol este pentru tine.
Am ales pentru tine cele mai importante informații despre:
• Argilă, ca bază pentru o mască de față potrivită fiecărui tip de ten,
• Care sunt compușii bioactivi potriviți pentru tenul tău, și cum îi poți folosi,
• Ce substanțe preferă marile branduri de cosmetice în produsele lor antiacneice.
Măștile care conțin ingrediente naturale curăță în profunzime tenul, iar compușii bioactivi acționează sinergic. Poți avea o rutină completă folosind produse simple, fie că este o mască pentru un ten gras, o mască antiacneică sau o loțiune pentru ten.
Argila, secretul din spatele unei măști de față potrivită fiecărui tip de ten?
Acneea se formează atunci când porii pielii tale sunt înfundați cu murdărie și exces de sebum, la care se adaugă acțiunea dăunătoare a bacteriilor. Argila are potențialul de a absorbi uleiul din piele și de a preveni formele ușoare de acnee, cum ar fi coșurile, punctele negre și punctele albe.
Capacitatea mare de adsorbție precum și dimensiunea extrem de fină a particulelor anumitor argile, sunt motive importante pentru care argilele sunt folosite pentru a îndepărta uleiurile, secrețiile, toxinele și contaminanții de pe piele și mucoase.
Argila verde este suficient de blândă pentru a fi folosită pentru majoritatea tipurilor de piele Acest tip de argilă își ia culoarea de la materialul vegetal descompus, care îi dă și textura moale. Este perfectă pentru tenul cu imperfecțiuni.
Rețeta 1. Mască antiacneică cu argilă verde
Nu trebuie să fii un mare cunoscător în formularea acestei rețețe. Tot ce trebuie să faci este să adaugi 1 lingură plină argilă verde într-un bol, împreună cu bicarbonatul de sodiu (3 gr), apoi apa de lavandă până când se va forma o pastă omogenă. La final se daugă 10 picături de Ulei de Lavandă, 5 picături de Ulei de Bergamotă și 5 picături provitamina B5.
Amestecul realizat se aplică pe ten și se lasă să acționeze 10-15 minute. După întărirea preparatului se îndepărtează cu apă călduță și un prosop curat.
Argila verde curăță, reglează secreția de sebum și preîntâmpină apariția cicatriciilor iar bicarbonatul de sodiu îngrijește tenul acneic, curăță porii și previne apariția acneei.
Uleiul esențial de lavandă are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii dar și tonifiante, iar cel de bergamotă vindecă și curăță fiind un excelent tratament pentru coșuri. În ceea ce privește Provitamina b5 tratează cicatriciile post-acneice, reduce roșeața de la nivelul erupțiilor cutanate și scade iritația de la nivel local.
Argila albă sau caolinul este cea mai bună alegere pentru pielea sensibilă
Este o argilă foarte fină și ușoară, mai puțin uscată decât alte tipuri precum bentonita sau argila roșie. Se folosește în preparatele cosmetice de exfoliere și purificare.
Rețeta 2. Lotiune de curățat fața cu argilă albă, pentru tenurile uleioase cu pori înfundați
Se amestecă 2 lingurițe de argilă caolin, cu 1 linguriță ulei la alegere, cum ar fi jojoba sau caise. Udă-ți fața și aplică amestecul pe piele. Masează blând timp de 30 de secunde, apoi clătește cu apă caldă.
Rețetă 3. Exfoliant blând pentru față cu argilă albă
Se amestecă 1 1/2 linguriță de argilă caolin cu 3/4 linguriță de pudră fină de hamamelis și apă de trandafiri.
Amestecul se pune pe pielea umedă și se acționează cu mișcări circulare ușoare timp de 30 de secunde. Apoi clătește cu apă caldă.
Rețeta 4. Mască de față cu caolin pentru ten sensibil
Se amestecă 1/2 linguriță de miere, 2 lingurițe de argilă caolin și 1/2 linguriță de pudră fină de hamamelis și apă purificată.
Aplică masca pe pielea curată și uscată, timp de 10-20 de minute. Apoi spală masca cu un demachiant sau apă calduță.
Argila roșie, o alegere bună în măștile pentru ten foarte gras.
Este una dintre cele mai uscate argile, cu puternice proprietăți de detoxifiere, de aceea nu se potrivește celor cu pielea uscată.
Rețeta 5. Mască de față cu argilă roșie pentru tenul tern, predispus la acnee și sensibil
Se amestecă 1 1/2 linguriță de argilă roșie cu apă de trandafiri și se aplică pe fața udă.
Dacă ai pielea sensibilă utilizează această mască cel mult de o dată pe săptămână. Și nu uita să folosești o cremă hidratantă după aplicarea ei.
Rețeta 6. Mască de detoxifiere cu argilă roșie, pentru pori înfundați
Se amestecă 1 lingură de argilă roșie, 1 linguriță argilă albă, 1 linguriță gel aloe vera, câteva picături ulei de jojoba și 1 linguriță suc lime.
Aplică masca pe fața udă și las-o 10-20 minute.
Ca efecte, argila roșie detoxifică și elimină rapid impuritățile, iar argila albă va intensifica circulația locală, pentru a combate inflamația. Sucul de lime este bogat în antioxidanți, uleiul de jojoba asigură aportul de acizi grași pentru a reface și calma pielea, pe când gelul de aloe vera are efecte antioxidante puternice, este regenerant și calmant al tenului.
Marile branduri specializate în produse antiacneice preferă anumite substanțe naturale în produsele lor.
Firmele cosmetice cu renume în ceea ce privește produsele antiacneice, preferă anumiți compuși bioactivi, fie că este vorba de uleiuri esențiale sau extracte din plante cu efect antiinflamator, antibacterian, calmant și regenerant.
De asemenea, uleiurile esențiale de tea tree, uleiul de neem, uleiul de oregano, uleiul de lavandă, uleiul de cajeput și propolisul au fost studiate și introduse în formulele lor, tocmai datorită proprietăților antimicrobiene, antibacteriene, antiseptice și antibiotice.
La acestea se adaugă aloe vera și alte extracte din plante cu rol calmant, antiinflamator și regenerator cum este hamamelis, castan, ceai verde, echinaceea, boswelia sau mugurii de plop negru.
Datorită complexității lor aceste formule nu se pot face acasă și, mai mult decât atât, unele uleiuri esențiale este obligatoriu să fie dozate corect și combinate ca atare cu substanțe care le potențează efectele.
Măștile făcute acasă pot fi o îndeletnicire pentru timpul tău liber. Însă, dacă ești o persoană ocupată, iar fața ta merită mai multă atenție, mai ales dacă te confrunți cu acnee, eu îți recomand Gama pentru îngrijirea tenului acneic cu imperfecțiuni de la VivaNatura.
Gama pentru îngrijirea tenului acneic cu imperfecțiuni de la VivaNatura, oferă siguranță și un rezultat maxim
Când te hotărăști să faci o investiție completă în produse antiacneice, naturale și de calitate, șă știi că formulele complexe ale produselor cosmetice din această gamă, țin cont de toate cerințele unui ten acneic și sensibil, iar folosirea lor cu perseverență ameliorează și elimină gradat erupțiile date de acnee și restabilește aspectul normal al tenului tău.
Cele 4 produse conțin în compoziția lor extracte active de plante și uleiuri esențiale, argilă, precum și alte substanțe procesate cu grijă, la rece, pentru ca niciun compus bioactiv să nu fie distrus în procesul de fabricație.
Pentru îngrijirea ta zilnică, ordinea de folosire a produselor antiacneice este:
1. Loțiunea antiacneică purificatoare cu ulei de tea tree. Are în componența sa ulei de tea tree, boswelia, ceai verde, cimbru, echinaceea, și hamamelis pentru un efect astringent, de reglare a secreției de sebum și curățare în profunzime a tenului.
2. Crema antiacneică cu argilă și propolis e un produs bioactiv cu un puternic caracter antiinflamator.Conține în componența ei ulei de lavandă, ulei de tea tree și ulei de oregano. Ajută prin toate acestea la deblocarea porilor și la reducerea erupțiilor acneice. Se aplică doar pe zonele cu probleme.
3. Masca antiacneică cu argilă și tea tree conține ingrediente cu proprietăți astringente și regenerante, printre care și ulei de cajeput, ulei de neem și ulei de grapefruit. Se aplică pe întreaga față și absoarbe sebumul, impuritățile din piele și strânge porii.
4. Gelul antiacneic cu ulei de tea tree are puternice proprietăți antiacneice și calmante și stimulează procesul reînoire celulară. Se folosește ca tratament de zi, ca o protecție pentru față.
Și pentru că ești atentă cu aspectul tău atunci când ieși în oraș, pentru o demachiere blândă îți recomand:
Apa micelară naturală hidratantă cu acid hialuronic și aloe vera, fără lacrimi. Extractul din semințe de tamarind și extractul de ceai verde au puternice proprietăți antiinflamatorii și antihistaminice, iar aloe vera este recunoscută pentru calitățile sale cicatrizante și regenerante.
În plus, te invit să te inscrii în grupul de Facebook dedicat tuturor femeilor care folosesc produsele antiacneice VivaNatura, https://www.facebook.com/groups/371175981034537 ceea ce îți dă șansa ca, prin cuponul oferit membrilor, să cumperi orice produs din gama VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG cu 33% reducere. Atât pentru tine cât și pentru familia sau prietenii tăi;
Te aștept să îmi spui cum te simți după ce ai folosit acest produs cosmetic sau altele, ca să putem împărtășii și altora experiența ta fericită.
0 Comments