1. Acasa
  2.  » 
  3. Probleme cu
  4.  » 
  5. Probleme cu caderea parului
  6.  » Ce greseli frecvente fac oamenii care vor sa aiba un par sanatos

Ce greseli frecvente fac oamenii care vor sa aiba un par sanatos

Ce greseli frecvente fac oamenii care vor sa aiba un par sanatos?

Cand ne comparam cu cei din jur, intrebandu-ne daca avem sau nu un par sanatos, de vreme ce al altora arata mult mai bine, marea problema este ca nu stim daca facem greseli sau nu, pentru ca asa am deprins dintotdeauna sa ne ingrijim parul.

Mai ales noi, fetele, care suntem atente la detalii de genul acesta, cand incepem sa privim poze de grup, poze de la evenimentele la care am participat, atunci cand am sustinut o prezentare sau cand ne-am alintat cu selfie-uri prin vacante, parca, deodata, nu ne mai place cum aratam si toate astea numai din cauza parului…

Cele mai multe dintre noi stim ca, de felul in care il speli, de felul in care-l usuci si de felul in care il aranjezi, poti avea probleme cu parul sau poti avea un par sanatos, care sa radieze de frumusete…

Greselile cele mai frecvente pe care le facem:

1. Spalarea parului zilnic este un exces
Un obicei nefericit este acela de a exagera cu spalarea parului zilnic. O data la 3-4 zile ar fi ideal, tocmai pentru ca uleiurile naturale pe care le secreta organismal nostru ar face exact ce incercam noi sa compensam dupa aceea, cu o gramada de ingrediente din categoria balsam pentru par, uleiuri naturale pentru ingrijirea parului sau crème de par.

2. Nu periem parul inainte de a-l spala
Daca am face asta, practic am simplifica lucrurile, pentru ca parul umed se incurca foarte usor, insa putine persoane stiu asta si, insistand, il poti fragiliza.
Unul dintre secrete ar fi sa folosim un balsam atunci cand incercam sa periem parul ud, daca, totusi, insistam pe ideea asta.

3. Ne stergem prea des cu prosopul
Imagineaza-ti ce se poate intampla, din punct de vedere mecanic la nivelul firelor de par, atunci cand iesim de la dus si ne stergem cu un ditamai prosopul aspru, gandindu-ne ca va absorbi apa mai repede si ca am scapat.
E clar ca, prin frecare, nu ne facem decat rau si nu ar trebui sa ne mire ca avem probleme cu parul dupa asa un tratament dur…
Sigur ca o simpla tamponare cu prosopul, in scopul absorbirii surplusului de apa nu poate dauna.
Daca am sti cat rau ne facem cand stam cu prosopul pe cap ore intregi sau chiar toata noaptea, nu am mai face asta niciodata.

4. Pieptanarea varfurilor este o gafa
Cred ca tot de frica de a nu se rari parul, multe femei obisnuiesc sa pieptene doar varfurile.
Daca ar sti cat de important este ca parul sa se autoprotejeze prin grasimile propriului scalp, ar intelege ca uleiurile naturale ale pielii capului sunt si cele mai bune produse de ingrijire pentru par, deci n-ar mai avea atatea probleme.
Asta inseamna ca pieptanarea corecta a parului se face de la radacina spre varf, dar nu inainte de a ne masa bine pielea capului, chiar si cu o perie de lemn.

5. Facem dus cu apa fierbinte
Primul lucru la care trebuie sa ne gandim, ar fi sa intelegem ce se intampla la nivelul cuticulei de par, atunci cand venim cu apa prea calda si un timp indelungat.
Este evident ca se deschid cuticulele prea mult si nu este bine, pentru ca se produce un traumatism.
Recomandarea medicilor este sa ne spalam cu apa calda, dar clatirea sa o facem cu apa ceva mai rece, lucru care ar ajuta si la asimilarea balsamului sau a mastii de par.

6. Aplicam gresit masca de par
Daca citesti cateva prospecte de la cele mai bune creme de par si masti de par, vei descoperi ca se recomanda aplicarea lor pe parul umed, pentru a avea efect optim, dar nu complet ud, asadar, ori il umezim cu un prosop, daca parul este uscat sau uscam partial parul, daca am terminat de facut dus.
Dupa pieptanarea varfurilor si apoi continuarea catre radacina, aplicam masca de par si o lasam cateva minute, exact cat scrie in prospect.
Dupa aceasta etapa continuam cu spalarea cu sampon si aplicam un balsam hranitor.

7. O cantitate prea mare de produse de par, dauneaza
Chiar daca avem la indemana cel mai bun sampon natural, cea mai buna masca de par, cel mai bun balsam, cel mai bun ulei de par, cel mai bun fixativ, spuma sau gel de par, aceste superlative nu au valoare, cata vreme vom incarca parul, pentru ca riscam sa-l sufocam si sa arate prea gras, ceea ce nu cred ca te va bucura.
De aceea, noi spunem ca dreapta masura este cea mai buna in orice.
Nimic in exces nu poate fi bun.

Cand am inventat Crema de par Vivanatura, primul gand a fost sa o testam pe toti cunoscutii si apropiatii nostri care aveau probleme cu parul si le cadea. De aceea a durat cel putin doi ani, pentru ca nu stii de la inceput cum vor reactiona.

Daca ne spui ce probleme cu parul ai chiar tu sau ce probleme au apropiatii tai, iti vom arata cum actioneaza crema naturista impotriva caderii parului, samponul naturist sau balsamul naturist, fix in cazul tau sau al lor.

 

Iti multumim si ne onoreaza ca ne urmaresti si ca ai citit pana la sfarsit ceea ce ti-am scris aici!

Dupa ce incerci, nu ezita, te rugam, sa ne spui si noua cum te-ai simtit, ca sa ne bucuram odata in plus de munca pe care am depus-o pentru acest produs la care tinem foarte mult.

Ne bucurăm să te anunțăm că poți să te înscrii la tombolă și chiar să câștigi una dintre cele 5 extrageri lunare în valoare de 200 lei fiecare, alegându-ți ce produse vrei din magazinul online www.vivanatura.ro/tombola-lunara

Ne-ar ajuta mult sa stim despre care dintre ingredientele din formulele noastre de sănătate ai vrea sa stii mai multe lucruri, pana cand ajungem noi sa le tratam pe toate prin cate un articol.

Altfel spus, daca observi link activ pe cate un ingredient, inseamna ca gasesti deja articol scris despre acel ingredient.

 

Sa fie cu sanatate si chibzuinta si sa ai spor si tu in ceea ce faci!

Carmen Bogdan,

O vivanaturista convinsa

1 Comment

  1. V.I.l

    Am părul.rar si forul de par subțire. Ss isca repede vârfurile, se electrizeaza, care mult par în orice context: spălare,pieptănare, aranjare… Nu l-am tuns des,pentru ca nu mai găsesc cuafeze care să facă o ninsoare dreapta, fara sa filmeze vârfurile…am.observat ca nu imiprieste filmarea, firul de par mai lung se despica acolo unde îl atinge firul de par mai scurt.
    Nu își păru cu uscatorul,nu folosesc placa,nu îl tin în prosop, îl piaptănă înainte de spălare si apoi cât e umed (se.rupe mai.putin par decât după ce se usca)

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *