Când te-ai hotărât să folosești apa micelară, mai întâi trebuie să înțelegi de ce este importantă pentru tenul tău și ce nevoi are pielea feței tale.
Noi femeile știm că un produs cosmetic, chiar de firmă, dacă nu se potrivește cu tenul nostru, ne poate creea neplăceri, și sunt sigură că și tu ești atentă la asta. Iar dacă:
Îți dorești un produs de îngrijire și înfrumusețare special pentru fața ta, dar nu știi cum să alegi,
Ai văzut reclamele la apa micelară, dar din toate brandurile îl vrei pe cel mai bun,
Ai un ten cu probleme speciale și nu vrei să înrăutățești și mai mult situația?
Atunci, acest articol este pentru tine. Voi urmări să îți dezvălui, rând pe rând, secretele apei micelare și în plus îți voi spune despre:
Care sunt tipurile de ten și cum să identifici caracteristicile pielii tale, pentru a știi cum să îți personalizezi rutina de îngrijire a feței,
Ce produse de îngrijire se potrivesc tenului tău și cum să le alegi ca pielea ta să beneficieze la maxim,
De ce să alegi o apă micelară naturală și ce avantaje va avea acest aspect asupra tenului tău,
Cum să folosești apa micelară ca să-ți menții tenul curat,
Ce tip de apă micelară se potrivește microbiomului pielii tale,
Sunt mai multe tipuri de ten, tu unde te încadrezi?
Cel mai simplu test și extrem de ușor de făcut pentru a-ți determina tipul de ten, este cel al șervețelului.
Îți cureți fața și aștepți 1 oră fără să mai pui nicio cremă. Apoi te ștergi cu un șervețel.
Dacă pe șervețel nu vei avea urme de grăsime, iar fața ta e netedă la atingere, ești printre puținele persoane norocoase care are un ten normal.
Acest ten e specific mai mult persoanelor foarte tinere și mai rar la adulți, de aceea nu trebuie să te preocupe dacă tenul tău nu intră în această categorie.
Noi femeile suntem diferite, iar tenul nostru reflectă foarte multe aspecte ale vieții noastre: alimentație, stare hormonală, gradul de oboseală. Dar, chiar și persoanele cu ten normal au nevoie de îngrijire.
Dacă pe șervețel nu apar pete de grăsime, iar pielea feței tale este aspră și are tendința să se descuameze, atunci ai un ten uscat.
Tenul uscat a pierdut o parte din apă și pielea suferă din această cauză. Apar riduri de expresie și chiar roșeață la nivelul obrajilor.
E posibil ca nu doar tenul tău, ci și tu să treci printr-o perioadă mai solicitantă care a dus la această deshidratare și e necesar să te îngrijești atât de fața ta cât și de tine în general.
Dacă pe șervețel apar pete de grăsime și pielea e lucioasă, ai tenul gras.
În plus, te poți confrunta cu puncte negre, pori dilatați și un luciu care apare la 2-3 ore după demachiere.
Nu există o legătură directă între greutatea persoanei și tenul acesteia. Sunt multiple motive pentru care tenul tău este în acest fel. Este specific mai ales modificărilor hormonale din perioada adolescenței.
Dacă tenul tău e gras doar în anumite porțiuni cum sunt de exemplu fruntea, nasul și bărbia, ai tenul mixt
Este un tip de ten pe care foarte multe femei îl au. Te poți confrunta, în plus de zona seboreică, cu puncte negre sau pori dilatați.
Dacă însă tenul tău are tendința să se înroșească, sau apar frecvent iritații sau acnee, ai ten sensibil
Nu putem generaliza vârsta femeilor care au acest tip de ten, pentru că el poate apare la adolescente, dar și persoanele mature se pot confrunta cu probleme ale feței.
Știai că nu toate cosmeticele sunt potrivite pentru tenul tău?
Tenul normal are nevoie de hidratare, pe care o poți face cu un ser nutritiv și o cremă hidratantă, pentru a-i menține elasticitatea.
Nu este cazul să folosești exfoliatori decât o singură dată pe săptămână, și atunci substanțe blânde cu fața ta.
Tenul uscat necesită o îngrijire mult mai atentă. Evită produsele de curățare cu alcool sau ingrediente care usucă și apelează la un lapte de curățare sau un demachiant adecvat.
Cremele de îngrijire pe care le alegi vor trebui să conțină acid hialuronic și extract de plante care să ajute la refacerea elasticității pielii. Măștile de hidratare de asemenea nu trebuie să lipsească din dulăpiorul tău din baie.
Deși pielea feței are tendințe la duscuamare, folosește măști blânde pentru a nu răni pielea.
Tenul gras este de obicei lucios, cu pori dilatați și încărcați. El necesită atenție și grijă pentru demachiere, pentru că este important să se mențină mereu curat.
Poți alege creme speciale pentru ten gras și se recomandă ca, pe langă aceasta să aplici un exfoliant fin și mască facială de curățare de cel puțin 2 ori pe săptămână.
Cele mai indicate sunt cremele matifiante care să elimine luciul nedorit de pe fața și nasul tău.
Tenul mixt, necesită o îngrijire dublă, pentru că apare ca un ten gras în zona T, a frunții, nasului și bărbiei și, ca un ten uscat pe pomeți, obraji și în zona ochilor.
De aici și necesitatea ca tu să tratezi excesul de sebuum cu o demachiere măcar de 2 ori pe zi și apoi să tratezi pielea feței cu un tonic, după care fie aplici o cremă matifiantă pe sectorul T și una hidratantă pe obraji și pomeți, fie găsești o cremă matifiantă care să și hidrateze sufient de mult zona predispusă la uscare de pe fața ta.
Tenul sensibil, este cel care cere cea mai multă atenție. Și cea mai mare grijă în alegerea produselor cosmetice de îngrijire a lui.
Acneea, roșeața, senzația de arsură, uscăciunea și sensibilitatea caracteristice acestui tip de ten te recomandă unui complex de îngrijire antiacneică specială, cu produse blânde care să nu afecteze și mai mult starea pielii tale.
Apa micelară este potrivită oricărui tip de ten?
Apa micelară conține particule foarte fine de surfactanți care atrag apa și grăsimile de pe suprafața pielii, curățând machiajul, murdăria sau sebuumul în exces.
Formula ei are în spate o nanotehnologie super avansată, molecule inteligente „programate” pentru să curețe ușor porii pielii sau este vorba de altceva?
Când înveți să te uiți la eticheta unui demachiant micelar, vei putea să distingi trei grupe de ingrediente:
1. Solventul care este apa din demachiantul micelar,
2. Agenții tensioactivi cu rol de curățare a pielii,
3. Aditivii suplimentari, unde intră parfumuri, substanțe de condiționare și înfrumusețare precum vitaminele, extractele de plante, potențiatorii de nivel de pH și altele.
Dar ceea ce curăța cu adevărat sunt micelele din surfactanți, aranjamente ale moleculelor care, ajunse la concentrația optimă, acționează ca niște „magneți” pentru impuritățile de pe pielea ta.
NU TOȚI SURFACTANȚII SUNT ÎNSĂ POTRIVIȚI PENTRU TENUL TĂU
Cum identificăm surfactanții naturali, antialergeni într-o apă micelară?
Agenții tensioactivi naturali tind să fie mult mai blânzi cu pielea decât alți agenți tensioactivi utilizați în mod obișnuit. Ei sunt: Cocamidopropil betaină, Capryl glucozidă, Clorură de cetrimoniu, Gliceride Caprilice, Decil glucozidă, Lauryl glucozidă sau Cocoamfodiacetat disodic. Totuși, nu toți acești agenți tensioactivi pot funcționa bine pe un ten sensibil. Pentru toate celelalte tipuri de ten, aceste substanțe sunt bine primite.
Pentru că apa micelara poate avea o compoziție diferită de la un producător la altul, este bine să citești eticheta produsului înainte de a-l cumpăra Cel mai ușor este să alegi produsele cosmetice cu eticheta „natural și de origine naturală”. În acest fel vei avea garanția că produsul tău de îngrijire a feței va fi un beneficiu pentru pielea ta și nu o nouă sursă de alergeni.
Cât de multe știi despre modul de folosire a apei micelare?
Popularitatea apei micelare a crescut în ultima perioadă chiar foarte mult, dar încă sunt persoane care nu le cumpără neștiind cum funcționează.
O apă de calitate este suficientă pentru demachierea și curățarea tenului tău, fără a fi necesară o frecare prea puternică. Excepție făcând machiajele puternice unde, un demachiant pe bază de ulei este o opțiune mai bună pentru tine.
Apa micelară funcționează ca un ser de curățare puternic, dar ușor, ideal pentru toate tipurile de piele, însă unele formule cosmetice sunt îmbogățite suficient de mult ca să acopere o gamă mai largă de necesități în ce privește îngrijirea tenului.
Ce tip de apă micelară se potrivește microbiomului pielii tale?
Așa cum am arătat deja, există mai multe tipuri de ten și fiecare necesită un anumit tip de produse cosmetice.
Pentru un ten normal, dar și pentru tenul uscat, descuamat, cu tendințe de iritare, cea mai potrivită apă micelară este cea hidratantă, îmbogațită cu vitamina C și extracte din plante cu efect regenerator și calmant pentru piele. Folosirea acestei ape micelare va asigura un Ph corespunzător pielii tale după demachiere și, în plus va hidrata celulele tenului tău.
Pricipala substanță, recunoscută și apreciată de industria cosmetică ca hidratant, este acidul hialuronic.
Rolul unei substanțe hidratante este să crească conținuțul de apă din stratul superior al pielii prin atragerea umezelii din aer, să lege celulele pielii împreună hidratându-le și astfel să dea un aspect neted pielii pe care se aplică. Acidul hialuronic acționează ca un lubrifiant, putând să rețină apă, până la 100 de ori mai mult decât volumul propriu. Asta face ca nivelul de hidratare tisulară să rămână optim.
S-A DESCOPERIT UN COMPUS BIOACTIV CU O PUTERE DE 2,5 ORI MAI MARE DE HIDRATARE DECÂT A ACIDULUI HIALURONIC
Considerat a fi una dintre cele mai eficiente substanțe de legare a apei, sodium PCA este o substanță unică în îngrijirea tenului și are capacitatea de a reține apă de până la 250 de ori greutatea sa deci, de 2,5 ori mai mult decât acidul hialuronic.
Această substanță întărește și stratul protector al pielii. Practic reconstruiește lipidele intercelulare care țin celulele împreună și le mențin interconectate. Acest lucru nu doar că previne pierderea umidității, ci și creșterea bacteriilor și alergenilor de pe piele.
Un alt compus care crește capacitatea de hidratare a pielii este Extractul de tamarind. Semințele de tamarind conțin xiloglucani ce ajută la menținerea umidității pielii și la îmbunătățirea elasticității, reținând apa în stratul cornos al pielii. și este vitală pentru un aspect mai fin. Datorită acestui compus, extractul de tamarind a arătat rezultate chiar mai promițătoare în menținerea umidității pielii și prevenirea ridurilor decât acidul hialuronic.
Încă puțin cunoscută în industria cosmetică, betaina ajută la echilibrarea nivelului de lichide din interiorul și exteriorul celulelor, acționând asupra pielii ca un hidratant blând. Structura betainei îi permite să înmoaie textura pielii și ajută la prevenirea ridurilor prin reducerea eventualelor cute ale feței. În plus, cercetările de laborator au pus în evidență capacitatea betainei de a îmbunătăți integritatea așa numitelor joncțiuni strânse și prin aceasta contribuie la prevenirea pătrunderii în piele a substanțelor nocive, cum ar fi alergenii, poluanții sau alte substanțe nedorite, dar și la reducerea pierderilor de apă prin piele.
CÂT DE EFICIENTĂ AR FI O APĂ MICELARĂ CARE SĂ CONȚINĂ TOȚI ACEȘTI COMPUȘI BIOACTIVI?
Fiecare din acești compuși, luați separat, are efecte deosebite în orice formulă de îngrijire a pielii. Împreună însă fac „minuni”. Aceasta datorită sinergiei dintre ei, a efectelor cumulate.
Apa micelară naturală hidratantă cu acid hialuronic și aloe vera, fără lacrimi, este un produs de excepție.
Formula Leonard Radut a Apei micelare naturale hidratante cu acid hialuronic și aloe vera, fără lacrimi, urmează tiparul tuturor produselor VivaNatura în ceea ce privește grija pentru calitatea produsului și cantitatea mare de substanțe naturale din compoziția ei. Dar ce o face specială sunt compușii bioactivi aleși să potențeze efectele acidului hialuronic.
Alături de extractul de tamarind, sodium PCA și betaină, care oferă o hidratare maximă, acest produs mai conține aloe vera, inulină și încă alte 15 extracte de plante românești cu rol de calmare și regenerare la nivelul pielii.
Aceasta apă micelară se potrivește pentru toate tipurile de ten. Dacă ai un ten uscat sau cu tendințe spre uscare, acest produs îți va reda elasticitatea, va hidrata intens pielea feței tale și va regenea celulele, eliminând ridurile fine. Dacă ai tenul mixt sau gras, datorită prezenței extractului de aloe vera și a extractului de tamarind, folosirea acestei ape micelare se va echilibra cantitatea de sebum produsă de piele. Chiar și tenurile sensibile pot benefica de acest produs de îngrijire, datorită proprietăților antialergice, antimicrobiene și antibiotice date de extractul de tamarind și aloe vera.
Interesul VIVANATURA pentru produsele de îngrijire a feței de tipul apei micelare, nu s-a oprit la un singur produs.
Apa micelară Albă ca Zăpada este un produs unic de albire a feței, de estompare și chiar elimare a petelor pigmentare și de redare a luminozității tenului.
În formula ei intră sodium PCA și betaina, ca agenți de hidratare, la are se adaugă încă câteva substanțe valoroase:
Terminalia ferdinandiana, sau pruna kakadu, cu o concentrație de vitamina C de 100 de ori mai mare decât portocalele, a intrat nu de mult în atenția industriei cosmetice. Sursă excelentă de acid galic și elagic despre care se crede că repara pielea deteriorată și reduce degradarea colagenului, extractul de kakadu scade răspunsul inflamator al pielii la lumina UV.
Testele de laborator care s-au făcut asupra extractului de kakadu au concluzionat că extractul de kakadu crește luminozitatea pielii cu 30% după 30 de zile de utilizare, dar are și capacitatea de a vindeca infecțiile fungice ale pielii asupra 3 din cele mai problematice specii: Candida albicans, Epidermophyton Floccosum și Trichophyton mentagrophytes.
Ginsengul și-a dovedit proprietățile ca ingredient multifuncțional în formulele pentru echilibrarea producției de sebuum și reducerea inflamației la tenurile sensibile, în cele pentru netezirea ridurilor, având rol de susținere a elasticității pielii și de stimulare a producției de colagen, dar și pentru a oferi tonus și luminozitate.
Jenelle Kim, fondator și principal formulator pentru JBK Wellness Labs. chiar afirmă despre ginseng că este ”una dintre cele mai puternice plante”.
Din formula unei ape micelare antipigmentare nu putea lipsi niacinamida. Este una dintre cele două forme de vitamina B3 (niacină) și joacă un rol important în metabolismul energetic și sănătatea celulelor.
Atunci când este aplicată local sau administrată oral ca supliment, niacinamida s-a dovedit că are efecte antiinflamatorii asupra pielii. În plus, studiile de laborator au pus în evidență că gelul de nicotinamidă oferă o activitate antiinflamatoare puternică, fără riscul de a induce rezistență bacteriană, 79% dintre subiecții clinici beneficiind de îmbunătățirea aspectului tenului după numai 4 săptămâni. În ce privește hiperpigmentarea, nicotinamida inhibă reversibil transferul melanozomilor către cheratinocitele epidermice.
Extractul de lemn dulce are un efect calmant asupra pielii și ajută la ameliorarea inflamației. Glicirizina din compoziția plantei poate reduce roșeața, iritația și inflamația și este folosită pentru a trata afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita atopică și eczema. Puterea lui de a elimina petele întunecate îl face un ingredient de top în multe produse care oferă strălucire și luminozitate pielii. Acționează în mod similar cu hidrochinona considerată a fi ingredientul de strălucire standard, dar renumit pentru efectele sale secundare nedorite și chiar pentru potențialele probleme de siguranță.
În plus, îndepărtează excesul de melanină. Liquiritin este un compus activ din plantă care „ajută la dispersarea și eliminarea melaninei existente în piele”, ne explică Jennifer Chwalek, MD, dermatolog certificat din New York. Cu alte cuvinte, nu numai că poate ajuta la prevenirea formării de noi pete, dar le poate și estompa pe cele existente.
Știu că toate aceste componente bioactive te-au convins, dar bine să știi că încă 11 extracte de plante românești și indiene se adaugă formulei din apa micelară pentru un efect complex și de durată.
Astfel că, apa micelară Albă ca zăpada nu doar că oferă luminozitate pielii tale, prin indepărtarea petelor pigmentare, ci și acționează ca gel de curățare cu efect antimicrobian, fiind potrivită tuturor tipurilor de ten.
Ca o femeie chibzuită cu timpul și cu banii tăi, care vrea să își intrețină tenul natural și singur, fără o investiție exagerată, merită să știi că poți avea șansa de a folosi gratuit aceste produse, dar și altele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG înscriindu-te la Tombola vivanaturiștilor, unde sunt 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel putin 200 lei;
Aici gasesti Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola
De asemenea, te invit să intri în comunitatea vivanaturiștilor, unde ai la îndemână o mulțime de posibilități:
1. Să înveți secretele pielii tale și ce o menține sănătoasă și strălucitoare;
2. Să te inscrii în grupul de Facebook dedicat tuturor femeilor care folosesc apa micelară de la VIVANATURA, ceea ce îți dă șansa ca, prin cuponul oferit membrilor, să cumperi orice produs din gama VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG cu 20% reducere. Atât pentru tine cât și pentru familia sau prietenii tăi;
3. Să te abonezi la newsletter și, astfel, să devii tu specialista pentru cei din jurul tău, cea privită întotdeauna cu admirație, cum găsește soluții naturiste, sigure și eficiente la aproape orice, oferindu-le și prietenilor și familiei tale din discountul tău de vivanaturist.
Îți multumesc din suflet ca m-ai urmărit până la capăt și te aștept să îmi spui cum te simți după ce ai folosit unul din produsele pentru îngrijirea feței VIVANATURA, ca să putem împărtașii și altora experiența ta fericită.
Toate aceste posibilități sunt acum la indemana ta și doar tu decizi ce faci mai departe.
Dacă ai întrebări sau dubii, urmărește testimonialele atașate.
Intrând, însă, în grupul de Facebook, ai posibilitatea să întâlnești persoane care folosesc același produs, să îți faci prieteni, să găsești răspunsuri și să citești despre propriile lor lecții de viață.
0 Comments