1. Acasa
  2.  » 
  3. Probleme cu
  4.  » 
  5. Probleme cu caderea parului
  6.  » Balsamul de păr, care este cea mai bună alegere?

Balsamul de păr, care este cea mai bună alegere?

Creșterea postărilor online referitoare la produsele pentru păr ne-a inundat cu tendințe, tutoriale, sfaturi și trucuri de la creatorii de conținut, influenceri ori consumatori. La fiecare postare ne plimbăm printre produse de coafură și cosmetice de înfrumusețare, în căutarea „celui mai bun brand”, fără a fi lămurite la final ce anume îl pune pe primul loc.

Dezbaterile despre sfaturi și recomandări pentru îngrijirea părului pot fi, de asemenea, aprinse, indiferent dacă este vorba de șampoane, uleiuri ori măști de păr sau despre ultimul uscător scos pe piață. Cu toate acestea, un produs a reușit să sfideze modificarea constantă a tendințelor, și acela este: balsamul de păr. Dar dacă e să alegi un balsam, iată câteva dintre întrebările la care trebuie să răspundă mai mereu coafezii:

  • Cu ce se deosebește balsamul de celelate produse de îngrijire a părului?
  • Care este cel mai potrivit balsam pentru păr?
  • Pentru un păr sănătos ar trebui să folosesc mai multe produse?
  • Produsele de îngriire a părului au o ordine anume și care este primul?

Balsamul de păr, cum functionează?

Balsamul este recunoscut și apreciat ca agent de hidratare. Formula sa ce conține în general siliconi, uleiuri și emolienți, precum și agenți tensioactivi cationici care ajută la spălarea elementelor uleioase, reînnoiește umiditatea părului după ce o parte din acesta este îndepărtată de șampon. Există diferite tipuri de balsam. Dintre cele mai comune sunt:

Balsamul hidratant tradițional, post-șampon;

Balsamul profund, care e aproape ca o mască de păr, fiind menit să fie lăsat mai mult timp pentru a pătrunde adânc în fire;

Balsamul de curățare (aka co-wash), ce acționează ca un hibrid între șampon și balsam, care curăță și condiționează simultan părul;

Balsamul fără clătire, un tratament după duș, fără clătire, care hrănește și protejează părul pe tot parcursul zilei.

Balsamul uscat, care, conform chimistului cosmetic Ron Robinson, este conceput să fie doar pulverizat, suficient pentru a face părul mai strălucitor, mai neted și mai moale, fără riscul de a aplica în exces sau de a face părul gras.

Balsamul, coloana vertebrală a rutinei de îngrijire a părului?

Formulele de condiționare utilizate în mod obișnuit includ mătase hidrolizată și proteine ce pot repara temporar vârfurile despicate. Chimistul cosmetic și autorul Perry Romanowski sintetizează pentru noi, în interviul acordat pentru Allure că, beneficiul principal al unui balsam este că face părul mult mai ușor de pieptănat. „Balsamurile netezesc părul, îl descurcă, măresc strălucirea, reduc încrețirea și îl fac să se simtă mai plăcut la atingere. Acesta ajută la reducerea rupturii și a vârfurilor despicate, de aceea se și recomandă folosirea lui de fiecare dată când te șamponezi, pentru a adăuga umiditate, precum și pentru a înmuia și descurca”, ne sfătuiește el. „Tot ce trebuie să faci este să îți speli părul, să aplici balsam doar pe o jumătate a capului, apoi să te piepteni și ai să observi diferențele, mai sugerează pentru toți cei sceptici.

În plus de asta, balsamul refortifică cuticula cu un strat protector, permițând părului să continue să crească și să nu se rupă ușor. Când cuticula exterioară se deteriorează datorită factorilor de mediu, balsamul completează fiecare fisură și le acoperă, protejând astfel firul de păr.

Cum folosești balsamul de păr și cât timp ar trebui să-l lași?

Balsamurile netezesc și descurcă părul, ceea ce, prin urmare, ajută la reducerea rupturii și a vârfurilor despicate, în conclcuzie spun stiliști, e necesar după fiecare șamponare. Modalitatea corectă constă în aplicarea produsului doar pe lungimea firului de păr, nu și pe rădăcină, prin mișcări lungi și fluide. Dar, mai ales să te asiguri că înainte de a-l aplica, storci o parte din apă din șuvițe, astfel încât să nu diminueze efectele balsamului. Excesul de apă diluează balsamul și împiedică părul să absoarbă ingredientele.

În ceea ce privește timpul de aplicare, 2 minute suficiente suficiente pentru ca un balsam hidratant să adere la păr, 5 minute dacă folosești un balsam profund.

Care balsam ți se potrivește cel mai bine?

Un balsam hidratant conține mai multe uleiuri și emolienți pentru a înmuia și netezi părul însă, dacă ai un balsam natural care îți face firele să se simtă excepțional de sănătoase, nu este nimic în neregulă să îl folosești pe termen lung.

Dacă nu folosești încă balsam, probabil că ar trebui să începi. Dar, înainte de a te lăsa furată de termenii de marketing și reclamele de la TV, afla ce funcționează cel mai bine pentru tine și ce conțin balsamurile brandurilor de pe rat

Deși balsamul de păr se știe că nu poate avea efecte negative asupra părului tău, unele produse pot conține potențiali alergeni. Mai ales dacă ești predispusă la acnee și nu reușești să te clătești suficient de bine, balsamul poate înfunda porii la fel ca orice produs compus din uleiuri.

Ce se petrece dacă nu mai folosești balsam? În lipsa protecției, părul tău poate deveni mai fragil și susceptibil la încurcare, iar în timp, părul devine tern și mai puțin strălucitor. Va fi, de asemenea, mai predispus la despicare și rupere în timpul rutinei de coafare.

Eu îți recomand Balsamul de păr cu aloe şi tătăneasă, de la VivaNatura. La fel ca toate produsele cosmetice ale acestui brand românesc, are o compoziție 98% naturală și de origine naturală, fără parabeni sau substanțe alergenice. Formula sa este îmbunătățită cu extractul de aloe vera, cu un conținut de peste 75 de elemente nutritive, aminoacizi și enzime. La care se adaugă tătăneasă, răchitan, gălbenele, mușețel precum și uleiuri esențiale de patchoulli și tea tree. Prin folosirea acestuia, rădăcina firului de păr se tonifică și hidratează, se reface structura părului degradat de vopsea, ondulator, soare și vânt, iar în final conferă strălucire și volum coafurii tale.

Ca un cadou, te invit pe pagina Academiei Vivanatura, unde poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/ dar și la tombolă. Poți testa gratuit oricare din produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG, participând la cele 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola

Intrând în cominutatea Vivanaturiștilor, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la articole și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

Referințe

Paschal D’Souza and Sanjay K Rathi, Shampoo and Conditioners: What a Dermatologist Should Know? Indian J Dermatol. 2015 (PubMed)

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *