1. Acasa
  2.  » 
  3. Cosmetică naturistă
  4.  » 
  5. Îngrijirea tenului
  6.  » 
  7. Ten gras
  8.  » 7 mituri despre tenul gras

7 mituri despre tenul gras

Atunci când te confrunți cu un ten gras este posibil să te lași influențat(ă) de multitudinea de păreri, unele chiar contradictorii, despre modul în care un astfel de ten are nevoie să fie îngrijit.

Cum timpul tău contează, iar o părere a unui specialist este mai autentică decât orice altceva, am căutat pentru tine cele mai importante direcții de îngrijire a tenului gras. Mai mult decât atât, am luat fiecare afirmație care se vehiculează despre tenul gras și am susținut-o sau demontat-o după cum a fost cazul.

În acest articol vei putea înțelege, pe scurt,

  • Care este motivul pentru care tenul tău este gras,
  • Ce diferențe semnificative sunt față de tenul normal,
  • Cele mai vehiculate păreri despre tenul gras și cât sunt de adevărate,
  • Cum trebuie îngrijit un ten gras pentru a te feri de complicații.

Am tenul gras, care este explicația?

Tendința spre o piele grasă apare atunci când are loc o secreție excesivă de sebum, uleiul natural care ajută la protejarea și hidratarea pielii. În timp ce sebumul este esențial pentru menținerea pielii sănătoase, prea mult poate duce la o piele strălucitoare, pori înfundați și chiar acnee. Iată o detaliere a cauzelor cheie:

  1. Modificări hormonale: fluctuațiile hormonale, cum sunt cele din timpul pubertății, sarcinii sau menstruației, pot crește producția de sebum.
  2. Dieta necorespunzătoare: consumul de prea multe alimente grase sau procesate poate contribui la producerea de ulei, deși legătura nu este întotdeauna directă.
  3. Clima: vremea caldă și umedă poate determina pielea să producă mai mult ulei.
  4. Produse de îngrijire a pielii folosite excesiv sau nepotrivit: aplicarea excesivă a cremelor hidratante grele sau alegerea greșită a cremelor cosmetice poate declanșa producția de sebum în exces.
  5. Genetica: Dacă părinții tăi au pielea grasă, ai putea moșteni aceeași trăsătură.

Ce diferențe semnificative sunt față de tenul normal?

Termenul de „normal” și „gras” se referă la modul în care se comportă pielea și la cantitatea de ulei (sebum) pe care o produce. Tenul normal se simte echilibrat, nu prea uscat sau prea gras, cu o textură netedă, uniformă, fără pete uscate vizibile sau exces de strălucire. Pe de altă parte, tenul gras prezintă o supraproducție de sebum, ceea ce duce la un aspect strălucitor, mai ales în zona T și, are uneori o textură mai groasă.

Tenul normal nu are pori măriți și nu există înfundare vizibilă, iar sensibilitatea este normală, ceea ce înseamnă că nu reacționează ușor la produse cosmetice sau schimbări de mediu. Tenul gras are pori mari și este adesea predispus la puncte negre ori puncte albe. Poate prezenta erupții din cauza excesului de ulei care înfundă porii. În plus, Zona T tinde să devină mai grasă pe parcursul zilei, în special pe frunte, nas și bărbie.

Mituri despre tenul gras, ce luăm în considerare?

Cu multitudinea de informații accesibile despre tenul gras, este dificil fără o informare amănunțită, să știi ce este adevărat și ce nu. Unele practici îți pot face rău, iar altele, aplicate incorect, să nu te ajute cu prea mult. Iată câteva dintre cele comune informații și cum răspund medicii dermatologi la ele:

  1. Pielea grasă nu are nevoie de cremă hidratantă. Se crede adesea că, dacă tenul este gras, o cremă hidratantă agravează situația. Cu toate acestea și pielea grasă are nevoie de hidratare! Când renunți la crema hidratantă, pielea ta se deshidratează, ceea ce declanșează o producție mai mare de ulei pe măsură ce pielea încearcă să compenseze.
  2. Spălarea mai des pe față te va scăpa de excesul de ulei. Curățarea feței cu apă, mult prea des, îndepărtează uleiurile naturale și, contrar așteptărilor, conduce la creșterea producției de sebum. Este suficient, atunci când ai ten gras, să te speli pe față dimineața și seara cu un produs de curățare delicat.
  3. Pielea grasă provoacă acnee. Deși excesul de ulei poate contribui la înfundarea porilor, acesta nu este singura cauză a acneei. Erupțiile acneice sunt cauzate de o combinație de factori, inclusiv hormonali, bacterieni ori pori înfundați. Persoanele cu tenul gras pot avea acnee, dar la fel și persoanele cu ten uscat sau mixt.
  4. Produsele cosmetice fără ulei sunt cele mai bune pentru tenul gras. Este ușor să presupunem că produsele fără ulei vor rezolva problema, însă nu toate uleiurile sunt rele! Anumite uleiuri, cum ar fi uleiul de jojoba sau de arbore de ceai, pot ajuta la echilibrarea pielii grase și au proprietăți vindecătoare. Există produse non-comedogenice care nu îți înfundă porii.
  5. Machiajul înrăutățește. Multe persoane cred că purtarea machiajului agravează condiția unui ten gras. Și totuși, un machiaj cu produse potrivite te va ajuta la controlul uleiului și oferă un finisaj mat. Produsele de machiaj matifiante, un primer bun și o pudră de fixare va menține lucrurile la loc.
  6. Ar trebui să eviți expunerea la soare dacă ai pielea grasă. Este adevărat că supraexpunerea la soare nu este bună pentru niciun tip de piele, iar pielea grasă poate beneficia de fapt de pe urma protecției solare. Acum sunt disponibile o mulțime de creme de protecție solară matifiante, concepute special pentru pielea grasă sau predispusă la acnee.
  7. Pielea grasă este întotdeauna strălucitoare și uleioasă. Tenul gras nu va arăta strălucitor ori gras dacă folosești o rutină corectă de îngrijire a pielii și o hidratare corespunzătoare. Totul este să găsești produsele potrivite.

Ce produse cosmetice se potrivesc cel mai bine la tenul gras?

Cuvântul cheie pentru produsele de frumusețe potrivite tipului tău de ten este: matifiant. În mod evident este important ca fiecare produs pe care îl aplici pe față să fie cât mai natural, pentru a nu afecta echilibrul și așa precar al pielii tale.

Produsele naturale de la VivaNatura sunt deja recunoscute pentru efectele lor benefice asupra pielii, dar și pentru acțiunea non alergenică. Pentru ca tenul tău să aibă parte de îngrijire completă, eu îți recomand:

– Pentru o demachiere optimă, Apa micelară pentru luminozitate Albă ca Zăpada cu Ginseng și vitamine este o alegere potrivită. Este un produs 96,5% natural şi de origine naturală, procesat la rece.

Curăță delicat si eficient pielea de impurități și particule de poluare, îndepărtează cu ușurință machiajul de pe față, ochi, buze și decolteu. În plus, este îmbogățită cu prebiotice care ajută la protejarea microbiomului pielii.

Loțiunea purificatoare pentru ten mixt și gras cu grapefruit și salvie. Curăță și împrospătează tenul, conferă luminozitate și degresează pielea. Are rolul de a elimina orice urme de uleiuri rămase pe piele și pregătește tenul pentru absorbția cremei. Închide bine porii feței și îi redă prospețimea.

Acidul salicilic și oxidul de zinc asigură efectul antiseptic, în timp ce glicerina și acidul hialuronic sunt ingrediente umectante. Aloe vera și extractele active din plante completează proprietățile tonice și astringente, iar uleiul de grapefruit energizează și regenerează pielea.

Crema de față pentru ten gras cu Aloe Vera cu grapefruit. Efectele sale sunt generate de mixul activ de uleiuri naturale, aloe vera, pudră de bambus, ulei de grapefruit, acid salicilic și oxid de zinc.

Vine cu proprietăți emoliente, pătrunde foarte ușor în țesuturi, previne uscarea excesivă a pielii, reglează hipersecreția de sebum și absoarbe transpirația. Acidul salicilic ajută la exfolierea celulelor moarte şi crește factorul de reînnoire epidermică, prevenind astfel astuparea porilor. Se poate folosi ca o cremă de zi sub machiaj.

Crema hidratantă matifiantă pentru ten mixt cu bambus și migdale dulci. Este un produs ce menţine echilibrul între zonele grase și cele uscate, acţionând atât ca un astringent, cât și ca o cremă hidratantă. Îți hrănește în profunzime tenul, reglează secreţia de sebum, reduce porii, purifică și conferă în final un aspect luminos şi mat tenului.

Ingredientele sale active, printre care se disting uleiurile naturale de chimen negru, orez brun, cătină și squalane, pătrund rapid în piele, și au efecte antioxidante, emoliente, și hidratante. Îmbunătățesc elasticitatea pielii şi acționează inclusiv ca fotoprotector, antirid şi antiaging. Merge ca și cremă de noapte.

– Pielea grasă nu este lipsită complet de riduri. De aceea, Serum-Gel Contur Ochi Antirid Anticearcăn este o achiziție binevenită alături de celelalte produse de frumusețe.

Formula sa specială cu aur, argint și platină coloidală, la care se adaugă extractele naturale din nalbă mare, aloe vera, castan, arnică, albăstrele, ginseng și guarana, diminuează cearcănele, reduc pungile de sub ochi și hidratează pielea în profunzime, având efect antirid.

Unde găsesc creme naturale potrivite tenului meu?

Pentru oferte de nerefuzat te așteptăm pe pagina Vivanatura. Dar și în comunitatea Vivanaturiștilor pe pagina Academiei Vivanatura. Te vom anunța imediat despre produse, noile tendințe în domeniul îngrijirii cosmetice și trucuri și rețete despre cum să îți îngrijești, nu doar tenul.

Te poți înscrie și la Tombolă. 5 extrageri lunare pentru ca tu și familia ta să poți testa oricare din produsele noastre. Totul, de la pasta de dinți, la formulele de îngrijire a tenului, sau șampoane, este conceput din ingrediente naturale și de origine naturală, în proporție de 98-100%. Cosmeticele sunt procesate la rece, pentru ca fiecare compus din extractele de plante și uleiuri să rămână activ, având astfel un maxim de eficiență pe pielea ta.

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *