1. Acasa
  2.  » 
  3. Cosmetică naturistă
  4.  » 
  5. Îngrijirea pielii
  6.  » Ieși din zona de comfort și tratează-ți celulita în mod simplu și la tine acasă

Ieși din zona de comfort și tratează-ți celulita în mod simplu și la tine acasă

Genetica, sexul, vârsta, cantitatea de grăsime de pe corp și grosimea pielii determină cât de multă celulită ai și cât de vizibilă este. Și totuși, ea se poate ameliora în mod simplu și la tine acasă. Cu puțin efort, dar multă perseverență. Tu, ești pregătită să vezi cum?

Celulita nu afectează sănătatea și nu doare. Cu toate acestea, este posibil să nu îți placă cum arată și să vrei să o ascunzi. Eu îți ofer ceva mai bun: o rutină zilnică care să îți tonifieze zonele și să te facă să arăți mai bine. Te vei și simți mai bine, ca bonus, după câteva săptămâni.

Care este cauza principală a celulitei?

Celulita se formează atunci când benzile fibroase care conectează pielea de mușchiul subiacent se strâng neregulat. Nu se știe exact ce cauzează asta. Se presupune însă că este frecventă la femei în special datorită cantități mari de hormon estrogen secretat.

Oamenii de toate formele corpului au celulită. Nu poți scăpa complet de ea, dar există modalități de a-i îmbunătăți aspectul.

O combinație de exerciții, dietă și tratamente poate reduce aspectul celulitei. Poți apela la proceduri scumpe ca radiofrecvență, ultrasunete, lumină infraroșie sau impulsuri radiale.  Ori la liposucție pentru îndepărtarea grăsimilor sau terapia cu unde acustice pentru a distruge celulita. Toate sunt de ultimă generație și promit, fiecare în parte rezulate vizibile.

Dar, de asemenea, poți alege ceva mult mai simplu și nu foarte costisitor: să te ocupi de tine în intimitatea casei tale. Fără clinici, fără costuri exagerate și, mai ales fără durere.

Cele mai bune direcții de ameliorare a celulitei

 Este important să îți amintești că trupul tău este unic. Rezultatele vor depinde de ce tratamente decizi să urmezi și cât de serios te pui pe treabă. 

  1. Nu e nicio noutate dacă îți spun că trebuie să ai grijă la alimentație. Începând cu o hidratare corespunzătoare și continuând cu eliminarea zahărului alb, a alimentelor de tip fast food și a celor gata procesate, inclusiv, conserve. După numai câteva săptămâni trupul tău îți va mulțumi că nu îl mai încarci cu e-uri, coloranți și conservanți și va aprecia din nou gustul unui aliment natural.

Dar, cel mai important ficatul va începe detoxifierea și curățarea toxinelor din țesutul adipos, cel mai bun coș de gunoi pentru ce organismul tău nu poate procesa.

  1. Suplimentele alimentare. Fără pastile de slăbit care îți promit un trup de fotomodel. Ci acele extracte naturale din plante cu rol de stimulare a fluxului sanguin. 

Poți începe cu ginkgo biloba, recunoscut și folosit frecvent în medicina tradițională chineză. Studiile arată că planta poate provoca o creștere a fluxului sanguin la nivelul stomacului, picioare și fese și reduce astfel aspectul celulitei.

Extractul din semințe de struguri este cunoscut de multă vreme în medicina tradițională europeană. La fel ca și ginkgo biloba, poate crește fluxul de sânge în multe părți ale corpului.

  1. Periajul uscat implică utilizarea unei perii uscate, pentru a-ți masa pielea. Există afirmații că acesta reduce aspectul celulitei. 
  2. Masajul cu creme anticelulitice împreună cu dispozitive de masaj portabile, role de spumă sau role de celulită, folosind creme cu retinol și cofeină. 

Modelare trupului începe cu exerciții simple

Exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea aspectului celulitei. Atunci când îți faci un obicei din a te mișca, va crește masa musculară și aplatizează celulita. În plus, intensifică fluxul de sânge către anumite zone ale corpului, ceea ce accelerează pierderea de grăsime. 

Ciclismul, alergarea sau antrenamentul de rezistență poate fi prea mult de la început. De aceea m-am informat și am ales cele mai simple exerciții cu care poți porni, oricât de sedentară ar fi viața ta.

Un program de exerciții, necesită o combinație de exerciții cardio (mersul pe jos) și un antrenament de forță (exerciții dinamice) măcar 4 zile pe săptămână. Îți va întării inima și plămânii, contribuind, de asemenea, la arderea caloriilor în timpul antrenamentului.

Deoarece pierderea în greutate depinde de deficitul de calorii, iar creșterea mușchilor depinde de un aport ridicat de proteine, vei avea nevoie de o dietă nutritivă, cu mai multe proteine (de exemplu, ouă , lactate, linte, fasole, tofu).

Pentru mușchii feselor și a gambelor poți începe cu ridicări simple pe o cutie stabilă sau pe o scară – mișcări de tip Step-ups.  E destul să te sprijini pe treapta din față cu un picior și apoi să îl ridici pe celălalt în aer, aducându-l la același nivel. 15-20 repetări pe un picior, apoi schimbi.

Fă mișcarea în ritmul tău. Dacă este necesar, asigură-ți echilibrul punând ambele picioare pe cutie (scară) și apoi coborând încet înapoi.

Special pentru mușchii feselor, fandări în spate. Începe prin a sta cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și cu brațele îndoite confortabil în fața ta pentru echilibru. 

Apoi, fă un pas în spate, cu piciorul drept, așa cum ai face o reverență. Îndoaie ambele picioare astfel încât genunchiul din spate să coboare spre podea. După o scurtă pauză, împinge călcâiul stâng și strânge fesele pentru a reveni la poziția inițială. 8-12 repetări, apoi schimbă partea. 

Fandarea laterală vizează mulți mușchi ai corpului din zona inferioară și este o mișcare funcțională excelentă. 

Stai cu picioarele depărtate la lățimea umerilor. Începe cu piciorul drept și fă un pas mare în lateral – îndoind genunchiul drept ca și cum ai avea în spate un scaun. Ridică brațele în fața ta simultan pentru echilibru. Piciorul tău stâng nu se îndoaie. 

Acest exercițiu necesită destul de multă flexibilitate și mobilitate în șolduri, așa că nu forța. Poți face exercițiul la început aproape de perete pentru a-ți păstra echilibrul. 8-12 repetări după care schimbi piciorul.

Puntea făcută pe spate. E un exercițiu foarte bun ce vizează fesierii. Începe prin a te întinde pe spate, pe podea cu genunchii îndoiți, tălpile așezate pe pământ și brațele în lateral, cu palmele îndreptate în jos. Inspiră și împinge-te prin călcâie, ridicând șoldurile de pe sol. 

Atât cât poți. În partea de sus, așteaptă o clipă și strânge fesierii, după care revin-o la poziția inițială. 3 seturi de 15-20 de repetări. 

Sunt doar câteva exerciții simple. Pentru persoane sedentare care vor ceva ușor la început. Mai departe ești liberă să alegi ce exerciții dorești, iar dacă a crescut încrederea în tine, ești gata să îți faci abonament la sală.

Și, pentru că picioarele tale vor avea nevoie de un masaj, eu îți recomand Crema anticelulitică de la Vivanatura. Formula ei conține un complex de 98% substanțe naturale, ce au un rol puternic de ardere a grăsimilor. Sinergia dintre extractele de guarana, ceai şi cafea verde și uleiurile esențiale de lămâie şi grapefruit, oferă putere maximă acestei creme ce elimină depunerile inestetice cu aspect de valuri stimulează microcirculaţia, lipoliza şi conferă fermitate și luminozitate pieli tale.

Se aplică de două ori pe zi. Dacă masajul se realizează cu mişcări ferme, de netezire, fricţiune şi frământare eficienţa cremei anticelulitice creşte. 

Mai mult, te invit pe pagina Academiei Vivanatura, să te abonezi la newsletter și să participi la promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/  

Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/  

Mai mult decât atât te invit la tombolă. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG înscriindu-te la Tombola vivanaturiștilor. Facem 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola   

Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă

Referințe 

Ortonne JP, Zartarian M, Verschoore M, Queille-Roussel C, Duteil L., Cellulite and skin ageing: Is there any interaction? J Eur Acad Dermatol Venereol 2008 (PubMed) (Google Scholar)

Exercise and cellulite. 2009 American Council on Exercise

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *