Natura oferă o abundență de ingrediente care pot aduce beneficii pielii și sănătății în general, iar gălbenelele și-au căștigat o bună reputație. Aceste flori au fost folosite de secole în diferite rutine de îngrijire, vindecare și protecție a pielii, pentru a-i susține sănătatea și frumusețea, motiv pentru care astăzi sunt prezente într-o varietate mare de formule cosmetice.
Dacă și tu îți dorești să obții o piele strălucitoare și curată, cu ingrediente naturale, atunci te invit să rămâi împreună cu mine până la finalul acestui articol, care te va încânta și îți va aduce informații noi.
Beneficii cunoscute și câteva MAI PUȚIN știute ale extractului de gălbenele
Extractul de gălbenele este frecvent utilizat în produsele de îngrijire datorită numeroaselor sale interacțiuni prietenoase cu pielea, fiind o opțiune fantastică pentru tratarea unei varietăți de probleme cutanate.
- Cea mai importantă proprietate recunoscută și acceptată unanim a gălbenelelor este de vindecare a rănilor, inclusiv cele post-chirurgicale și pentru că reduce aspectul cicatricilor. Acționează prin stimularea creșterii țesuturilor noi și îmbunătățirea elasticității și a texturii pielii. Este de un real ajutor în prevenirea infecțiilor datorită proprietăților antibacteriene și antifungice și grăbește procesul de vindecare prin stimularea fluxului de sânge către zona rănită.
Spre exemplu, un studiu publicat în Journal of Family Medicine and Primary Care a analizat eficacitatea unguentului de gălbenele asupra cicatricilor de cezariană la 72 de femei. În comparație cu tratamentul standard de spital, femeile care au fost tratate cu unguent de gălbenele s-au vindecat mai repede și au raportat că inciziile lor erau mai puțin roșii și umflate.
- Are un puternic efect antiinflamator și calmant pentru pielea iritată. Conține flavonoide, care protejează pielea de deteriorarea radicalilor liberi și reduc inflamația, iar acidul salicilic ajută la curățarea porilor înfundați și la oprirea dezvoltării acneei. Din acest motiv, este un ingredient excelent pentru cei cu piele sensibilă sau predispusă la eczeme, acnee și alte afecțiuni inflamatorii. Extractul de galbenele poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și iritațiilor cauzate de arsuri minore și mușcături de insecte.
- Îți hidratează pielea. Recomandat în special pentru cei cu pielea uscată sau matură, extractul de gălbenele are proprietăți hidratante și emoliente. Acizii grași și antioxidanții sunt cunoscuți pentru hidratarea și hrănirea pielii uscate și sensibile, iar flavonoidele restabilesc bariera naturală, lăsând-o netedă, moale și suplă. Astfel, îți îmbunătățește textura și elasticitatea pielii și reduce uscăciunea și descuamarea ei.
- Efect anti-îmbătrânire și de iluminare. Gălbenelele încurajează producția de colagen, (proteina care conferă pielii tale structura și elasticitatea) datorită terpenoizilor, prezenți în extract. Flavonoidele și carotenoidele ajută la creșterea fermității și elasticității pielii, diminuând ridurile și liniile fine, iar compuși care inhibă activitatea tirozinazei cu efect de iluminare și uniformizare a petelor. Ca rezultat, sub efectul extractului de gălbenele, pielea ta devine mai tânără și mai strălucitoare.
- Te protejează de leziunile radicalilor liberi cauzate de poluare și alți factori de stres de mediu, care pot contribui la îmbătrânirea prematură și la uscarea pielii. Flavonoidele și carotenoidele sunt antioxidanți puternici ce promovează regenerarea celulară, îmbunătățesc sănătatea generală a pielii și previn îmbătrânirea ei.
Deși cercetările privind utilizarea gălbenelelor ca protecție solară au fost făcute doar în laborator, s-a demonstrat că extractul de gălbenele posedă și unele proprietăți de protecție solară și te poate ajuta la reducerea efectelor nocive cauzate de razele UV.
Cum să încorporezi extractul de gălbenele în rutina ta de îngrijire a pielii?
Poți găsi gălbenele în formulele demachiantelor, în toner, seruri, măști ori creme hidratante cu rol de calmare și emoliere a pielii. Dar dacă ești o persoană curioasă și îndemânatică îți poți prepara singură:
- Toner din macerat concentrat simplu de gălbenele în apă, pe care îl poți pulveriza pe piele sau aplica cu o dischetă de bumbac.
- Concentrat pentru apa de baie. Câteva picături de extract de gălbenele în apa de baie are efect de înmuiere relaxantă și liniștitoare a pielii.
- Tratament local în acnee. Uleiul infuzat cu gălbenele sau extractul poate fi tamponat în cantitate mică direct pe zonele acneice sau pete cutanate.
- Mască de față din ulei obținut prin macerarea gălbenelelor în uleiul de măsline sau de cocos., la care se adaugă miere, iaurt, aloe vera sau fulgi de ovăz pentru a crea o mască de față hrănitoare și liniștitoare. 15 până la 20 de minute sunt suficiente pentru a vedea rezultate mulțumitoare. La final, clătește cu apă caldă.
Eu îți recomand produsele de îngrijire de la VivaNatura. Ca toate Formulele Leonard Radutz, sunt produse naturale şi de origine naturală în proporție de 98%, fără parabeni și procesate la rece pentru a beneficia la maxim de calitățile fiecărui compus bioactiv.
Pentru a răspunde tuturor necesităților și particularităților speciale ale pielii au fost create mai multe produse de îngrijire având ca și componenetă gălbenelele:
1. Cremă de mâini cu galbenele și catină
Formula sa îmbină ingrediente naturale care hrănesc, protejează, hidratează și răsfață pielea. Este potrivită mai ales în sezonul rece când, din pricina temperaturilor scăzute, pielea mâinilor se înroșeste și se usucă. Uleiurile naturale de cătină, măsline, migdale dulci împreună cu untul de shea și extractul de gălbenele pătrund foarte ușor piele, făcând-o netedă și catifelată. Echilibrează secreţia de sebum și nu blochează porii, înmoaie pielea, o regenerează și, previne apariția semnelor de îmbătrânire a pielii.
- Crema de corp cu portocale dulci şi unt de shea. Este o cremă 98% naturală cu un parfum delicat care revigorează şi hrănește. Prezența extractului de gălbenele, precum și a uleiurilor naturale de măsline, sâmburi de struguri, migdale duci și unt de shea, asigură hidratarea optimă, fermitatea şi elasticitatea, pielea devenind astfel netedă şi catifelată.
Produsele pot fi foloste după duș, pentru o absorbție maimă, dar și în oricare moment al zilei când simți că pielea ta are nevoie de atenție. Dacă ai însă întrebări suplimentare despre produsele de frumusețe și regimurile de îngrijire care se potrivesc cel mai bine tipului tău de piele, nu ezita să contactezi echipa noastră de la VivaNatura.
- EroGenn Passion – cremă intimă cu gălbenele și trandafir. Crema nu conține apă și este 100% naturală. Este un lubrifiant ce diminuează fricţiunea şi riscul de apariţie a rănilor sau a fisurilor și are efect bactericid. Datorită ingredientelor naturale, crema conferă o plăcută senzaţie de prospeţime şi emoliere.
- HemorVitt – cremă pentru întreținerea zonei anale. Extractul de salcie şi aloe, răşina de brad şi extractul de propolis au efect calmant, purificator şi regenerant, iar extractele naturale din castan, gălbenele, hamamelis și muşeţel relaxează, reduc sensibilitatea şi eventual senzaţia neplăcută de la nivelul zonei ano-rectale.
Pentru a afla însă mai multe despre cum să îți menții sănătatea, în natural și singur, fără o investiție exagerată, te invit pe pagina Academiei Vivanatura, unde poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/
Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/
Mai mult decât atât, facem TOMBOLĂ. Ai posibilitatea să testezi gratuit toate produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG, în 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola
Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă
Referințe
Jahdi F, et al, The impact of calendula ointment on caesarean wound healing: A randomized control clinical trial. J Family Med Prim Care 2018
Lohani A, Mishra AK, Verma A, Cosmeceutical potential of geranium and calendula essential oil: Determination of antioxidant activity and in vitro sun protection factor. J Cosmet Dermatol. 2019
Buzzi, M. et. Al, Therapeutic effectiveness of Calendula officinalis. J Wound Care. 2016
0 Comments