Ai făcut duș de zeci de ori, ai încercat toate formele și aromele de săpunuri și geluri pentru corp? Când ai de-a face cu natura delicată și relaxarea specifică unei băi, dincolo de parfumul plăcut a unui produs de curățare pentru trup, ai nevoie o formulă cosmetică cu ingrediente blânde. Un gel de duș care să îți lase pielea curată, catifelată și hidratată fără a afecta bariera protectoare a ei.
Cum îl alegi? Fi alături de mine până la finalul acestui articol și vom descoperi împreună cel mai prietenos gel de duș cu pielea ta. În acest fel, atunci când ajungi la raftul cu produse pentru baie ai să știi deja:
- Sunt geluri de duș potrivite cu tipul tău de piele?
- Ce să alegi și ce să eviți din lista de ingrediente?
- Parfumuri sintetice ori arome naturale în gelul tău?
- Bio ori natural și de origine naturală?
- Procesarea la rece chiar contează?
Un gel de duș de calitate este un produs de lux?
Prețul semnificativ al cosmeticelor ce fac parte din categoria îngrijirii corpului, adesea percepute ca produse de lux, poate determina unele persoane să se îndrepte către săpunuri sau geluri mai accesibile ca preț. Evident, firmele producătoare știu acest aspect și oferte extrem de ieftine apar în fiecare lună pe raftul supermarketurilor. Dar întrebarea care trebuie pusă este: cum te afectează pe tine acel produs pe termen lung?
Cât suntem tineri, pielea noastră are elasticitate și hidratare suficientă. Uscarea, îmbătrânirea, descuamarea ori sensibilizarea ei nu constituie un motiv de îngrijorare. Și, dacă e să faci un sondaj, câte persoane până în 35 de ani consideră că pielea de pe corp are nevoie de îngrijiri suplimentare?
În plus, spre deosebire de cultura asiatică unde produsele de spălare corporală „fără substanțe chimice dăunătoare”, ori „făcute cu ingrediente naturale” sunt o cerință de piață, occidentalii sunt prea puțin interesați de substanțele din formula unui săpun. Să miroase bine și să curețe pielea și cam atât.
Lista de ingrediente diferă de la un produs la altul?
Chiar dacă nu te-ai familiarizat cu agenții de spumare și de curățare, ori cu chimia din spatele unui gel pentru duș, un aspect este evident: cu cât un produs este mai ieftin la o cantitate mare, cu atât numărul și calitatea produselor din formula lui vor fi mai reduse.
Reclama de genul „vegan” sau „bio” de pe un produs cosmetic nu ajută prea mult. Sunt mult prea puține substanțe de origine animală ce pot intra în formula unui gel de curățare, care mai degrabă e un cocteil de substanțe chimice și arome artificiale.
„Natural și de origine naturală” este de preferat. În afară de produsele care au ca scop exfolierea, cosmeticele care au în formula lor substanțe naturale vor avea grijă de pielea ta în multiple moduri.
Parfumuri sintetice vs uleiuri naturale în gelul tău
Mirosul este un simț foarte puternic și are capacitatea de a readuce amintirile la viață. Cu toții am experimentat măcar o dată un sentiment de liniște ori o stare afectivă și, în unele cazuri nemulțumire ori respingere față de anumite mirosuri. Dar dacă un produs miroase bine, nu înseamnă că este cu adevărat bun pentru pielea ta.
Aroma din produsele cosmetice provine fie din uleiuri esențiale, fie din parfumuri sintetice. Același parfum lasă urme olfactive diferite la persoane diverse, pentru că nu toți avem același tip de piele. Dar, mai ales pentru că nu toate aromele sunt create în mod egal.
În primul rând, există uleiuri esențiale. Acestea pot da un miros minunat, nu neapărat atât de puternic impactant, și sunt substanțe care apar în mod natural. Uleiurile esențiale se extrag din diferite părți ale unei plante, fie că este vorba de floare, frunză, tulpină, scoarță, lemn sau rășină. Nu sunt însă ușor de produs și pot fi foarte costisitor de fabricat. În plus, marea majoritate a uleiurilor esențiale conțin alergeni care pot fi iritanți pentru o piele sensibilă.
Apoi există parfumuri sintetice. Definiția oficială a parfumului sintetic este: „O combinație de substanțe chimice folosită pentru a conferi un miros specific unui anumit produs”. Acestea sunt create prin amestecul substanțelor chimice aromatice cu ingrediente naturale, cum ar fi uleiuri esențiale, extracte și rășini. Și le găsesc peste tot, în produsele de îngrijire personală, articole pentru curățenie, odorizante de cameră, săpun de rufe, dezinfectante pentru mâini, scutece, tampoane, alimente, băuturi, bomboane, lumânări și lista poate continua.
Aromele sintetice sunt mult mai simplu și mai ieftin de produs, deoarece sunt alcătuite mai degrabă din substanțe chimice decât din produși naturali. Problema lor? Sunt unul dintre primii cinci alergeni din lume, iar reacțiile pot ajunge de la dureri de cap și migrene, dermatită de contact (adică se irită pielea atunci când intră în contact cu acel parfum) până la dificultăți de respirație. La ora actuală 2% din populație suferă o reacție alergică ca răspuns la un parfum sintetic. În plus, mirosul uleiurilor esențiale poate fi replicat într-un laborator, dar acele uleiuri au și beneficii pe care niciun laborator nu le poate imita.
Soluția – întotdeauna cuvântul parfum ori fragrances fără altă specificație trebuie să urce în fruntea listei tale de „a nu cumpăra”. Practic și legal, producătorii din industria cosmetică pot ascunde sute de substanțe chimice sintetice, potențial alergenice și dăunătoare pentru pielea ta, într-un singur cuvânt: PARFUM.
Cum cumperi un produs cosmetic de îngrijire prietenos cu pielea ta?
Folosirea unui produs cosmetic de îngrijire cu o formulă preponderent sintetică poate declanșa în timp reacții de la ușoare la severe. Spre exemplu, unele componente sintetice din parfumuri au fost legate de cancer, în special de cancerul de sân, ovarian și prostată. De asemenea, te poți confrunta cu probleme respiratorii sau astm, dar și, dureri de cap, amețelile și autism, aspecte confirmate deja de oamenii de știință.
În plus, substanțele chimice din produsul tău cosmetic pot trece din piele în sânge, mai ales dacă pielea ta are micro fisuri, e deja extrem de uscată sau te confrunți cu coșuri pe are le rupi. Deși aceste probleme pot fi cauzate de însăsi produsul folosit pentru o perioadă mai lungă de timp. Iată câteva dintre atenționările și recomandările pe care le fac medicii dermatologi:
- Parfumurile sintetice sunt legate de atât de multe riscuri profunde pentru sănătate, încât evitarea acestora este probabil schimbarea numărul 1 pe care o poți face pentru a reduce expunerea ta și a familiei la substanțe chimice toxice. Alege mai degrabă produsele cosmetice cu ingrediente ce conțin denumirea în latină a unui extract natural însoțită de cuvântul „oil”și nu mai cumpăra produse care au pe etichetă „parfum” sau „fragance”.
Nu te lăsa păcălit de etichetele care spun „parfum natural”. Nu există criterii standard pentru ceea ce înseamnă aceste cuvinte, așa că asigură-te că citești în continuare lista de ingrediente. Atenție și la etichetele care indică „fără parfum”. Acest lucru poate însemna totuși că producătorul a folosit un parfum sintetic pentru a ascunde mirosul chimic al altor ingrediente ale produsului.
- Verifică produsele organice și bio. Deși este mai puțin probabil să folosească ingrediente sintetice, nu este imposibil ca unele să includă. Caută mai degrabă produse cu eticheta „natural și de origine naturală”.
- Cumpără produse de igienă cu formulă majoritară pe bază de plante. Nu conțin substanțe chimice dăunătoare și au efecte benefice pentru piele vizibile în scurt timp. O sugestie este să alegi mărci mai mici în care poți avea încredere și care pun lista de ingrediente pe internet.
Dacă pe produs mai găsești și specificația „procesat la rece”este un indiciu în plus că produsul tău cosmetic va îndeplini toate specificațiile de hidratare, catifelare, îngrijire specificat pe eticheta.
- Nu trece niciodată de un ingredient pe care nu-l cunoști. Google îți poate oferi rapid răspuns la orice denumire de substanță.
Eu te invit să testezi gelurile de duș de la VivaNatura. Au în compoziția lor componente naturale și de origine naturală, extracte de plante hrănitoare și uleiuri esențiale. Ca toate celelalte cosmetice sub formula Leonard Radutz, nu conțin parabeni ori alte substanțe chimice dăunătoare și îndepărtează murdăria fără a afecta stratul protector al pielii.
Sunt rezultatul combinării celor mai bune uleiuri organice și esențiale pentru a-ți oferi produse de înaltă calitate, cu rezultate vizibile. Datorită extractelor de plante și flori, cu efecte antioxidante, antimicrobiene și emoliente, pielea ta se va simți după duș mai hidratată, cu un aspect uniform și luminos. Iar mirosul și textura gelurilor de duș transformă ritualul zilnic de curățare a pielii într-o pauză care încântă simțurile. Poți alege între:
- Gelul de duș Spa cu lavanda și ceai verde. Un produs ce conține extracte excelente aloe vera, ceai verde, gălbenele și nalbă cu remarcabile proprietăți emoliente, calmante și antiinflamatorii, dar și dezinfectante, antiseptice și cicatrixante. Precum și alte ingrediente care iubesc pielea și o aromă liniștitoare de lavandă pentru o experiență de relaxare în baie.
Special în această formulă este zeolitul, un mineral cu o mare capacitate de absorbție a toxinelor. Zeolitul înlătură toxinele și impuritățile de la nivelul pielii, prezența lui oferind un efect de gomaj ușor. Astfel, la finalul dușului te vei simți nu doar relaxată sub acțiunea calmantă a uleiului esențial de lavandă ci și mult mai ușoară datorită eliminării celulelor moarte de pe piele și revigorării circulației sanguine.
- Gelul de duş cu Aloe Vera şi tea-tree În formula acestui gel de curățare sinergia uleiurilor esențiale de tea-tree, lămâie, cajeput și roiniță asigură efecte antiseptice, acţionând împotriva infecţiilor bacteriene, purifică şi revigorează pielea, fiind calmant al durerilor și spasmelor musculare. Ca efect, purifică şi revigorează pielea datorită ingredientelor active din plante și a uleiuri naturale presate la rece din compoziția lui.
Ingredientul special este extractul de mesteacăn cu proprietăți antioxidante și hidratante. Vitamina C din coaja de mesteacăn protejează pielea împotriva acțiunilor nocive cauzate de razele ultraviolete și a altor factori ce cauzează îmbătrânirea pielii.
Le poți testa gratuit dacă te înscrii la TOMBOLĂ. Ai posibilitatea să primești oricare din produsele din portofoliul VIVANATURA, GENNADENT și BEBE DRAG, în 5 extrageri pe lună (deci 60 de sanșe pe an), cu premii în valoare totală de cel puțin 200 lei. Aici găsești Tombola vivanaturiștilor: www.vivanatura.ro/tombola
De asemenea, te invit pe pagina Academiei Vivanatura, unde poți beneficia de promoțiile și ofertele de pe site. https://academiavivanatura.ro/
Așa, nu doar că vei fi informată despre ultimele noutăți, dar vei avea acces la toate articolele, dar și la pagina de testimoniale, a celor care au folosit produsele acestui brand pentru diferite probleme. https://academiavivanatura.ro/testimoniale-vivanatura-produse-naturiste/
Carmen Gheorghe, O Vivanaturistă convinsă
0 Comments